Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μπαργιώτας: Τέσσερα πλαστά πτυχία είχε ο εκλεκτός του Πολάκη, όταν τον διόρισε Διοικητή – Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τελείωσε εδώ και καιρό

Σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη από τον Βουλευτή Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη  Κωνσταντίνο Μπαργιώτα, έπειτα από το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ που αναφέρει πως ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας είχε τέσσερα πλαστά πτυχία.

Σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη από τον Βουλευτή Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη  Κωνσταντίνο Μπαργιώτα, έπειτα από το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ που αναφέρει πως ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας είχε τέσσερα πλαστά πτυχία.

Η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας.

«Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τέσσερα πλαστά πτυχία αποδείχτηκε ότι είχε ο εκλεκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, όταν τον διόρισε Διοικητή σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής. Όταν το 2015 ζητούσαμε από τον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή, να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νόμο με διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες και προσόντα που να διασφαλίζει την πρόσληψη ικανών διοικητών και να μη διαιωνίζει τις παλιές κομματικές πρακτικές, ξήλωνε όλους τους Διοικητές συνοπτικά με μια τροπολογία και μας απαντούσε ότι «οι Διοικητές είναι πολιτικά πρόσωπα».

«Αργότερα, ο κ. Πολάκης», όπως αναφέρει ο κ. Μπαργιώτας, «ακολουθώντας πιστά την τακτική του προκατόχου του, έδωσε εντολή στις Υγειονομικές Περιφέρειες να αξιολογήσουν τους Διοικητές των νοσοκομείων, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση για τα κριτήρια αξιολόγησης. Λεπτομέρειες… Δημόσια ο ίδιος ζητούσε «να είναι τίμιοι και να ξέρουν γράμματα». Εμπιστεύτηκε το ένστικτό του (!) και διόρισε κολλητούς και φίλους χωρίς κριτήρια, χωρίς διαφάνεια, χωρίς καμία διαδικασία. Δεν πτοήθηκε όταν τα νοσοκομεία παρέμεναν ακέφαλα επί μήνες, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες θέσεις για τους κολλητούς. Δεν πτοήθηκε ούτε όταν το ΣτΕ έκρινε το 2017 ότι η αξιολόγηση των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων υπήρξε προσχηματική. Δεν πτοήθηκε όταν προ μηνών ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο διορισμός άλλου κολλητού, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, στη θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου της Σαντορίνης και αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε.. Δεν πτοείται ούτε τώρα που αποδεικνύεται η παρανομία του άλλου «κολλητού».

Τέλος ο Κωνσταντίνος Μοαργιώτας εοισημαίνει πως: «Σε σοβαρές χώρες, η ανάληψη θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό γίνεται με προκήρυξη βάσει προσόντων και ανοικτές, διαφανείς διαδικασίες επιλογής και όχι με πελατειακά κριτήρια και μικροκομματικές λογικές. Βεβαίως, σε καμία σοβαρή χώρα δεν θα ήταν υπουργός ο «επαναστάτης» κ. Πολάκης. Αλλάζει το σύστημα υγείας επιβάλλοντας διαφάνεια και αξιοκρατία. Δεν αλλάζει διορίζοντας «κολλητούς» και κάνοντας τα στραβά μάτια στην παρανομία. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς μας τελείωσε εδώ και καιρό. Το κατάλαβε ο κ. Πολάκης ή να του το πούμε με μαντινάδα;»

Send this to a friend