Μπάχαλο και «μαλλιοτραβήγματα» στη ΝΔ-Στα πρόθυρα διάσπασης η «γαλάζια» παράταξη! - TheCaller

Αθήνα

40 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: Η «δικαίωση» του Πέτρου Μπουσουλόπουλου 9 χρόνια μετά την κόντρα τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάχαλο και «μαλλιοτραβήγματα» στη ΝΔ-Στα πρόθυρα διάσπασης η «γαλάζια» παράταξη!

Ούτως ή άλλως η ενότητα στη ΝΔ τον τελευταίο καιρό ήταν άγνωστη λέξη, μετά το φιάσκο των εκλογών όμως τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν για το κόμμα

Δίχως τέλος είναι οι «μαχαιριές» και «εμφυλιοπολεμικές» δηλώσεις μεταξύ των υποψηφίων των αρχηγών της ΝΔ, μετά το πρωτοφανές σημερινό φιάσκο με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

(Διαβάστε εδώ ποιος υποψήφιος κερδίζει από το σημερινό φιάσκο)

Όλα ξεκίνησαν, όταν το πρωί κατέρρευσε το λογισμικό του On line συστήματος ψηφοφορίας, κάτι που οδήγησε στην αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Απειλή Μεϊμαράκη για απόσυρση: «Ή το αναβάλουμε, ή αποσύρομαι…»

Πρώτος αντέδρασε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος λίγο πριν από τις 9.30 από την Κρήτη, όπου βρισκόταν το πρωί, για να ψηφίσει εκεί, όταν έμαθε γνωστό το τεχνικό φιάσκο της διαδικασίας ψηφοφορίας, ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής. «Ή αναβάλετε τη διαδικασία εκλογής ή αποσύρομαι από την κούρσα», ήταν η φράση του κ. Μεϊμαράκη.

ΚΕΦΕ: «Η εταιρία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της»

Άμεσα και εκτάκτως συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ και εξέτασε δύο εναλλακτικές: Είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα και τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται ήταν ότι έπρεπε να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν ήταν μόνο χρονικό- αφού είχε καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα μπορούσε να δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.

[adsense]

Όπως ανέφερε σχετικά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος: «Η ανακοίνωση αναβολής των εκλογών από την «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Μητσοτάκης: «Μεταβατική πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου!»

Εν συνεχεία αντέδρασε ο άλλος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με δήλωσή του στο facebook ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη και την τοποθέτηση της κας Μαριέττας Γιαννάκου ως υπηρεσιακής προέδρου της ΝΔ (δείτε ΕΔΩ περισσότερα).

Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης:

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου.

Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό.

Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Γεωργιάδης: «Να παραιτηθούν όλοι οι υπεύθυνοι!»

Τη… σκυτάλη πήρε ο άλλος υποψήφιος για την «κεφαλή» της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε τις παραιτήσεις των… πάντων υπευθύνων για το φιάσκο (δείτε ΕΔΩ περισσότερα).

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε ο Άδωνις σε έξαλλη κατάσταση για το πρωτοφανές «ναυάγιο» στις εκλογές της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «το σημερινό «φιάσκο έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν».

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», συνέστησε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας με νόημα ότι «τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. Άρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε ο ίδιος, από χθες είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τζιτζικώστας: «Δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ-Να παραιτηθούν Μεϊμαράκης & Παπαμιμίκος!»

Πιο οξύς και επιθετικός περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Απόστολος Τζιτζικώστας, που σε πολύ υψηλούς τόνους ζήτησε τις παραιτήσεις των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου (δείτε ΕΔΩ περισσότερα).

«Αυτά που συμβαίνουν στην ΝΔ είναι αδιανόητα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο Απόστολος Τζιτζικώστας οποίος μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και όλων των μελών και του προέδρου της ΚΕΦΕ.

«Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τους νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις κάλπες. Θέλω να τους πω πως η μεγάλη αλλαγή στην ΝΔ θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την άλλη εβδομάδα» κατέληξε ο ίδιος.

[adsense]

Μεϊμαράκης: «Δεν παραιτούμαι!»

Στους επικριτές του απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και πως «κάποιοι σαμπόταραν τη διαδικασία για να μην εκλεγεί ο ίδιος» (δείτε ΕΔΩ περισσότερα).

Αρχικά λοιπόν συνεργάτες του Μεϊμαράκη τονίζουν πως «ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν σπέκουλα», με αφορμή την παραίτηση που του ζήτησαν οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, προχωράει και ένα βήμα πιο πέρα, καθώς κύκλοι της Συγγρού δημοσίευσαν ψήφους από ορισμένα εκλογικά τμήματα, ανά την Ελλάδα, που καταμετρήθηκαν χειρόγραφα, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι δεν ήθελαν να κερδίσει την εκλογή ο κ. Μεϊμαράκης και σαμποτάρισαν την διαδικασία ώστε να αναβληθεί η ψηφοφορία».

Αυτά είναι τα ποσοστά που δίνουν οι κύκλοι της ΝΔ:

Λαγκαδάς

Μεϊμαράκης 33

Τζιτζικώστας 15

Γεωργιάδης 7

Μητσοτάκης 2

Ανδραβίδα

Μεϊμαράκης 33

Γεωργιάδης 2

Κύθηρα

Μεϊμαράκης 10

Μητσοτάκης 4

Γεωργιάδης 1

Τζιτζικώστας 1

Δερβένι

Μεϊμαράκης 9

Τζιτζικώστας 3

Γεωργιάδης 1

Μητσοτάκης 1

Πεντέλη

Μεϊμαράκης 39

Μητσοτάκης 21

Γεωργιάδης 9

Τζιτζικώστας 1

Πυλαία Θεσσαλονίκης,

Μεϊμαράκης 44

Τζιτζικώστας 28

Μαριέττα Γιαννάκου: «Αν συμφωνήσουν οι υποψήφιοι, ευχαρίστως»

Από την πλευρά της, η Μαριέττα Γιαννάκου κληθείσα να σχολιάσει την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη να γίνει μεταβατική πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε θετική σε αυτό το ενδεχόμενο αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Ευχαρίστως να βοηθήσω στη διαδικασία», όμως η κ. Γιαννάκου πρόσθεσε ότι αυτή η πρόταση «θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τα θεσμικά όργανα αλλά και όλους τους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ», ανέφερε η ίδια.

Τι μέλλει γενέσθαι στη Νέα Δημοκρατία

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα «άρρωστο» κλίμα στη ΝΔ και πολλοί αναρωτιώνται πως είναι δυνατόν ένα κόμμα να διεκδικεί την εξουσία, όταν δεν μπορεί να οργανώσει σωστά μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Ούτως ή άλλως η ενότητα στη ΝΔ τον τελευταίο καιρό ήταν άγνωστη λέξη, πλέον όμως τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια περίοδο μάλιστα, πολύ κρίσιμη για τη χώρα και την ώρα που ψηφίζονται τα πιο σκληρά μέτρα, που έχουν έρθει ποτέ στη Βουλή.

[adsense]

Ποιος κερδίζει από το σημερινό «τσίρκο Medrano» στη ΝΔ

medrano_circus_by_kakobrutus-d4w5au0

Από το πρωί η ΝΔ από ανύπαρκτη πολιτικά έγινε το πιο σύντομο μονολεκτικό ανέκδοτο απ΄άκρη σε άκρη της χώρας. Είναι και αυτό ένα βήμα! Εκεί που δεν ασχολούταν κανένας μαζί της ασχολούνται (έστω και έτσι) όλοι. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «η ΝΔ μας έφτιαξε την Κυριακή».

Η πλάκα είναι ότι η μακρά προεκλογική περίοδος αφορούσε στην αγωνία των υποψηφίων μη δεν γυρίσουν όλη την Ελλάδα. Τελικά τους ήρθε από εκεί που δεν περίμενε κανείς.

Οι ευθύνες για το σημερινό τεχνολογικό-πολιτικό ολοκαύτωμα δεν είναι μια απλή υπόθεση και εν πάσει περιπτώσει το τρολάρισμα θα σταματήσει (κάπως ) αύριο μεθαύριο…

Πάντως για να πούμε την αλήθεια δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνεις μια τέτοια εκλογική διαδικασία. Ας ρωτήσουν το ΠΑΣΟΚ!

Το θέμα είναι ότι η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε μια κομβική στιγμή στην ιστορία της.

Είναι αντιμέτωπη με τον πλήρη εξευτελισμό της αν δεν γίνουν οι εκλογές άμεσα και μάλιστα με τον τρόπο που έχουν όλοι δεσμευτεί.

Αν υπάρξει κινητικότητα για «κάτι άλλο» πχ αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας θα είναι προφανές ότι δεν ήταν λάθος της εταιρείας λογισμικού. Θα καταλάβουμε όλοι ότι όντως υπάρχει εσωκομματικό «μαγαζάκι» που ήθελε να ευτελίσει την διαδικασία. Αυτό είναι κάτι που ήδη αυτές τις ώρες συζητιέται έντονα στα γαλάζια πηγαδάκια.

Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να γίνουν  αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις.

Σίγουρα αυτό που έγινε θα επηρεάσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και τις διαθέσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ.

[adsense]

Ο Μειμαράκης θα βγει «ζημιωμένος» αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτό αρκεί για να χάσει. Μη  ξεχνάμε ότι τα «μαχαίρια» τις επόμενες ώρες θα βγουν και για τον τζιτζικωστικό Παπαμιμίκο. Ήδη στο στρατόπεδο Μειμαράκη μιλούν για προβοκάτσια.

Ίσως τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έμεινε μακριά από «χοντράδες» στην προηγούμενη περίοδο να κερδίσει πόντους διαφοροποιούμενος από το σημερινό «τσίρκο» medrano!

Είναι ο μοναδικός που μίλησε για συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις περιγράφοντας μια ολοκληρωμένη ιδεολογική πλατφόρμα για την μελλοντική ΝΔ.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινήθηκαν μεταξύ επαναφοράς του πυρσού, επιστροφής στις ρίζες (;), ξύλινες ατάκες, αερολογίες περί «καραμανλισμού» και «δεξιάς» καθαρότητας.

Ο Κυριάκος βέβαια έχει τα γνωστά προβλήματα-βαρίδια… Και φυσικά κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι τελικά τα κριτήρια της επιλογής των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Φυσικά, με όλα αυτά κρυμμένοι ως… Γκόλουμ στην γωνία, οι καραμανλικοί τρίβουν τα χέρια τους. Η απαξίωση, ο ευτελισμός διαδικασιών και υποψηφίων χτίζουν τα θεμέλια της επιστροφής τους η οποία πλησιάζει…

Και εκεί ίσως γίνει αντιληπτός και όλος ο σχεδιασμός που είχαν εξ΄αρχής…

O «Βούδας» της Ραφήνας μίλησε (μέσω κύκλων): «Η ΝΔ να σοβαρευτεί και να εκλέξει γρήγορα νέο αρχηγό»

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και πάλι… μέσω κύκλων ο «γκουρού» και «Βούδας» Κώστας Καραμανλής (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα), παρεμβαίνοντας στα όσα τραγικά διαδραματίζονται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Για τα μάτια του κόσμους και υπηρετώντας το στόχο του «εγω ειμί η σοβαρότητα και η λύση» συνεργάτες του Κώστα  Καραμανλή μεταφέρουν (κλασσική καραμανλική μέθοδος) ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις στη ΝΔ στέλνοντας το μήνυμα ότι το κόμμα πρέπει άμεσα να «τρέξει» τη σχετική διαδικασία και να βρει αρχηγό».

Ροή Ειδήσεων

30/07/2021 | 13:41

Ελεονώρα Μελέτη: Η απάντηση στο σχόλιο αγνώστου που της έγραψε «πώς σκ…γέρασες έτσι;» (ΦΩΤΟ)

30/07/2021 | 13:40

Αίσιο τέλος για αποζημιώσεις Mega

30/07/2021 | 13:23

Γιαννιτσά: 44χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος

30/07/2021 | 13:22

Άγρια δολοφονία στη Δάφνη: Έσφαξε τη γυναίκα του και παραδόθηκε στην αστυνομία

30/07/2021 | 13:10

Όπως λέει κι ο Κουτσούμπας «Αυτοί είστε…»!

30/07/2021 | 13:05

Ανακοινώσεις για καύσωνα: Να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις – Θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία

30/07/2021 | 12:56

Γεννηματά για πόρους Ταμείου Ανάκαμψης: Κατανομή που ευνοεί μεγάλους και ισχυρούς από την κυβέρνηση

30/07/2021 | 12:55

Κατερίνα Στικούδη: Aποκάλυψαν το φύλο του μωρού που περιμένει

30/07/2021 | 12:38

Σκηνές φαρ ουέστ σε καφενείο στη Μάνη: Καυγάδισαν και άρχισαν τους πυροβολισμούς

30/07/2021 | 12:38

To αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από τους αδειούχους που φεύγουν για τα νησιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

30/07/2021 | 12:32

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορονοϊού

30/07/2021 | 12:25

Ξεσπά η Ελένη Τζώρτζη κατά Φιλιππίδη: «Όλοι ήξεραν πόσο κακοποιητικός είναι – Το σύστημα τον καλύπτει και θα τον καλύπτει»

30/07/2021 | 12:19

Πρόβλημα στο δίκτυο της Vodafone – Τι απαντά η εταιρεία

30/07/2021 | 12:18

Νέα Δημοκρατία: «Κρεσέντο χυδαιότητας του κ. Καρτερού της Αυγής»

30/07/2021 | 12:14

Μήνυμα Αντετοκούνμπο στους Έλληνες: «Ερχόμαστε και φέρνουμε κ το κύπελλο!»
Πόθεν Έσχες – Βελόπουλος: Καταθέσεις 520.000 ευρώ – Το μεγαλύτερο ποσό στη Deutsche Bank
Ο Τσίπρας ζήτα να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα
Πάνος Καμμένος – πόθεν έσχες: Η αγορά βίλας 650 τ.μ. στη Γλυφάδα
Το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα – Tι δήλωσε για το 2019
Μαξίμου σε Τσίπρα: Γιατί μόνο η Δευτέρα αργία; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι;