Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπλόκο» Μαξίμου σε «πρόωρες εκτιμήσεις» για το Πάσχα  

Δύο σαφή μηνύματα αναφορικά με την πανδημία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Δείτε επίσης

Βατόπουλος: Ακόμα πολύ νωρίς για το τι θα κάνουμε το Πάσχα – Είμαστε σε ανορθόδοξο πόλεμο με τον κορονοϊό

Σαφή μηνύματα από Μητσοτάκη με αποδέκτες εντός και εκτός κυβέρνησης

Το πρώτο αφορά στο πρακτικό σκέλος και συγκεκριμένα τη συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και τι ακριβώς θα επιτραπεί το Πάσχα. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν της τις εισηγήσεις των ειδικών και προχωρεί προσεκτικά, βήμα-βήμα με στόχο ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ακόμη ασφαλέστερο καλοκαίρι.

Το δεύτερο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη αφορά μεν στην ίδια συζήτηση, αλλά από την οπτική γωνία των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών της ΝΔ – εξ ου και είχε αυτούς ως άμεσους αποδέκτες. Ο πρωθυπουργός τόνισε συγκεκριμένα ότι πρέπει ν’ αποφεύγονται οι «πρόωρες εκτιμήσεις» για τα μέτρα που λαμβάνονται και γενικότερα η πολυγλωσσία που εντείνει τη σύγχυση και τον εκνευρισμό στην κοινή γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και το Πάσχα στο χωριό αποτελεί δύσκολη εξίσωση, η οποία δεν μπορεί ούτως ή άλλως να επιλυθεί αυτή τη στιγμή. Και ναι μεν στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν πολύ καλά κι έχει επανειλημμένα επισημανθεί κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι η κόπωση των πολιτών από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα είναι μεγάλη και δικαιολογημένη, αλλά ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να προεξοφλήσει αποφάσεις τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι παραμένουν πάνω από 800. Αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων ημερησίως κινείται σε επίπεδα άνω του ορίου συναγερμού σύμφωνα με το δείκτη θετικότητας και παρά το γεγονός ότι πράγματι τα τελευταία 24ωρα έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια σταθεροποίηση – αν όχι αποκλιμάκωση. Σημειώνεται ότι η τάση αυτή καταγράφεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην αυτής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονα αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Η στρατηγική του Μαξίμου σε ό, τι αφορά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων σ’ αυτή τη φάση συνοψίζεται στην εξής φράση του κ. Μητσοτάκη: «Να αποφύγουμε υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω». Πάντως, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έως αύριο θα υπάρξουν εισηγήσεις από τους ειδικούς για άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν αναμένονται πριν από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οι αντίστοιχες εισηγήσεις για την πασχαλινή περίοδο.

Την ίδια στιγμή, από το Μαξίμου διαμηνύεται προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση το επόμενο διάστημα και αυτό τονίζεται ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά στην Αττική, όπου η σταθεροποιητική τάση των τελευταίων ημερών θα πρέπει να έχει συνέχεια προκειμένου να οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση.

Πανδημία και εμβόλια στο επίκεντρο της Κοινωνικής Συνόδου στο Πόρτο – Τι θα υποστηρίξει ο Μητσοτάκης
Τσίπρας για πατέντες εμβολίων: Μόνο ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να υποβαθμίσει ένα κρίσιμο για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θέμα
Οι πατέντες έφεραν κρυφά χαμόγελα στην Κουμουνδούρου
Γερουλάνος: Η χώρα έχει πάρει μια λάθος πορεία- Οφείλουμε να δώσουμε ένα σχέδιο που να αφορά όλους τους Έλληνες
Σκρέκας: Έγινε το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας
Χρηστίδης για τη σεξουαλική παρενόχληση στη Νέα Σμύρνη: Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να περπατά στον δρόμο χωρίς φόβο