• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 09:42

Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Χτύπημα» εκ των έσω! «Μπλόκο» στην πώληση πυρομαχικών στη Σ. Αραβία μετά από πρόταση Φίλη

Προς την ανάκληση προηγούμενης απόφασης της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής με την οποία δινόταν το «πράσινο φώς» για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία προσανατολίζονται τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής έπειτα από σχετική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε ταχθεί κατά της πώλησης, προτάσσοντας ανθρωπιστικούς λόγους, πρότεινε σήμερα να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή για να αποφασίσει η ανάκληση της προηγούμενης απόφασης. Η πρόταση του έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Σημειώνεται πάντως ότι η όποια απόφαση της επιτροπής έχει «γνωμοδοτικό» χαρακτήρα αφού την απόφαση την λαμβάνει το ΚΥΣΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση Φίλη, που έρχεται μια ημέρα μετά την εκρηκτική συζήτηση στη Βουλή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει τη συμφωνία και στήριξε ένθερμα τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, φανερώνει τους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Εξάλλου, στη σημερινή συνεδρίαση κατατέθηκε επίσημα και το αίτημα της ΝΔ προκειμένου να κληθούν στην επιτροπή όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση (Παπαδόπουλος – Σφακιανάκης) ο επικεφαλής της ΕΥΠ κ.α

Η κυβερνητική πλευρά αντέτεινε ότι από την στιγμή που δεν προέκυψαν νέα στοιχεία δεν υπάρχει λόγος να παραστούν τα άτομα αυτά. Με την πρόταση της ΝΔ συμφώνησαν το Ποτάμι και η ΔΗΣΥ.

Send this to a friend