Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Μπογδάνος: Μπήκαμε Εξάρχεια - Τουρίστας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ελληνική Δημοκρατία (vid)

Αντιδράσεις δημιούργησαν οι απαντήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το Πολυτεχνείο σε πρωινή εκπομπή.

Αντιδράσεις δημιούργησαν οι απαντήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το Πολυτεχνείο σε πρωινή εκπομπή.

«Σήμερα αισθάνομαι καλύτερα από όλους. Θα σας διαβάσω ένα μήνυμα από φίλο μου Ματατζή: Σήμερα λειτούργησε το σύστημα. Εξάρχεια μπήκαμε με τις πρώτες φωτοβολίδες και τα μαζέψαμε. Στην πορεία μου δεν έπεσε ούτε μπουκάλι», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Να τονιστεί ότι οι δηλώσεις του -που έγιναν σε πρώτο πληθυντικό- προκάλεσαν την αντίδραση εκείνων που βρίσκονταν στο πάνελ της εκπομπής. Ωστόσο, ο κ. Μπογδάνος συνέχισε: «Δεν ξέρω αν ήταν τουρίστας ο κ. Τσίπρας στην πορεία. Δεν πρόκειται να μείνω σε αυτό. Τουρίστας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ελληνική Δημοκρατία. Χθες κάνοντας κάτι αδιανόητο για πολλούς την ώρα που το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ήταν στην πορεία, μπήκαμε μέσα και μαζέψαμε τις βάσεις τους στην πλατεία Εξαρχείων.

Μετά αποκλείσαμε την πλατεία Εξαρχείων και κατόπιν κρατήσαμε το Πολυτεχνείο όλο το βράδυ. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει 17η Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απαντάμε με περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία στους αγώνες εκείνων που πριν από αρκετά χρόνια πάλεψαν για τη Δημοκρατία».

Στο ερώτημα, πάντως, γιατί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό, εκείνος απάντησε: «Θεωρώ τον εαυτό μου εκφραστή της θεσμικότητας της ελληνικής Δημοκρατίας. Κρατήσαμε την πλατεία Εξαρχείων». Την ίδια στιγμή, ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής του είπε: «Μάλλον, ονειρεύεστε κάποια στολή να φοράτε». Τότε, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε: «Αντί να κοιτάτε τη δουλειά που έγινε, σας ενοχλεί ο πρώτος πληθυντικός».

Send this to a friend