• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 19:41

Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Μύδροι Τζανακόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Είναι αυτός που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές»

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στη Βουλή.

 

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στη Βουλή.

 

«Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Είναι ο ίδιος που καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του Προέδρου της Κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού. Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο».

Είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι «Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες».
Να θυμίσουμε εδώ ότι μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι «είναι προφανές ότι οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν μπορεί να διαμορφώνονται από πολιτικούς γυρολόγους που θα μπαλώνουν μία εξουσία-κουρελού. Μια κυβέρνηση-κουρελού, μια πλειοψηφία-κουρελού. Η πολιτική δεν έχει σήμερα ανάγκη ούτε από το ήθος ούτε από την αισθητική των έξι τυχοδιωκτών που θέλουν να κρατήσουν για λίγο ακόμη τον κ. Τσίπρα στην εξουσία. Γιατί η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση. Δηλητηριάζει, δυστυχώς, και το σύνολο της δημόσιας ζωής. Προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες. Πριονίζει το πολίτευμα. Και οπλίζει με επιχειρήματα τους εχθρούς της Δημοκρατίας.
Πρόκειται, δυστυχώς, για μια πρωτοφανή κατάντια. Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Για το προσωπικό, για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει, το συντομότερο δυνατόν, χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν έχουν γίνει εκλογές νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή».

Send this to a friend