Αθήνα

 

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

mavromati1204
Ηλιάνα Μαυρομάτη: Πέθανε ο αδερφός της από πνευμονία
xardalias e1691120716555

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Χαρδαλιάς: «Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα – Πάμε πιο μπροστά την Αττική σε όλα τα επίπεδα»

Την έμφαση που δίνει η νέα Περιφερειακή Αρχή της Αττικής στην καινοτομία, στην ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών start-ups ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στον χαιρετισμό του στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ για το 2024.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η παραγωγικότητα της Αττικής – που συγκεντρώνει σχεδόν το 51% των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της χώρας – αποτελεί κλειδί για την ανάκαμψη των οικονομικών και αναπτυξιακών μεγεθών της πατρίδας μας.

«Με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ για την πολιτική της Συνοχής, η Ελλάδα με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2%, θα επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης σε 15 έτη, ενώ με ρυθμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής κατά 3% κατά έτος, η περίοδος επαναφοράς μειώνεται στα μισά», σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αττικής την επόμενη πενταετία, με αιχμή τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, του ελληνικού επιχειρείν και για την παραγωγή νέας γνώσης.

«Στόχος μας, την επόμενη πενταετία, είναι να δοθεί έμφαση – σε συνεργασία και σε συνέργεια με το κεντρικό κράτος – στις αναπτυσσόμενες και καινοτόμες νεοφυείς επιχειρηματικές ιδέες, στην καταγραφή ενός οδικού χάρτη επενδύσεων, προωθώντας ένα δυναμικό ξεκίνημα, έτσι ώστε να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Με βάση την γνώση και την καινοτομία, οι νέοι επιχειρηματίες να μπορούν να αναπτύξουν τη δυναμική τους, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, η ανθεκτικότητα και η εξωστρέφεια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι για την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων.

«Αποτελεί κρίσιμο μέσο απάντησης, στις διπλές προκλήσεις της εποχής μας, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας και την ανάσχεση του κυρίαρχου κύματος μετανάστευσης των νέων μας», επισήμανε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις συνέργειες που αναπτύσσει η Περιφέρεια με το ΕΒΕΑ, αλλά και στους τρεις βασικούς πυλώνες για την επόμενη πενταετία – τη δημιουργική οικονομία, τη “γαλάζια” οικονομία με την ενίσχυση της νησιωτικότητας και τη βιώσιμη οικονομία των αναγκών – υπογραμμίζοντας ότι περισσότερα από 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) προορίζονται για τη δράσεις που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη δημιουργία νέων ερευνητικών υποδομών και clusters έρευνας που θα καταστήσουν την Αττική έναν “υπερτοπικό” κόμβο, την κυκλική οικονομία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάκαμψη των επιχειρήσεων της Αττικής, τονίζοντας την ανάγκη για την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια, «με διαφάνεια και σεβασμό στο τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου πολίτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, επίσης, τη συνεργασία του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής με το ΕΒΕΑ όσον αφορά στην ενίσχυση της δράσης της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, καθώς και την αξιοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα αναβαθμίσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής στάθηκε ιδιαίτερα στην “πράσινη” μετάβαση, στην ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού προκειμένου η Αττική να συνεχίσει να αποτελεί τουριστικό προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο, καθώς και στην ενίσχυση της διασύνδεσης των προγραμμάτων κατάρτισης με την έρευνα και την καινοτομία.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η Περιφέρεια Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση στον Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας (RCI) σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες στη χώρα. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να πάμε την Αττική πιο μπροστά σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί η Αττική είναι ο τόπος μας. Για όλα όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της και για τις εξήντα έξι γειτονιές μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουμε να υπηρετούμε τους στόχους μας με συνέχεια και συνέπεια, γιατί όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα που θα φέρουμε. Αξία έχει να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Αξία δεν έχει τι συζητάμε, αξία έχει τι αποτύπωμα αφήνουμε στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία των πολιτών. Και για εμένα, η σχέση με την κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη».

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, και οι Αντιπρόεδροι, Σταύρος Καφούνης και Μιχάλης Σιαμίδης, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την ακόμα πιο στενή συνεργασία με την Περιφέρεια «στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και ευημερία στην Αττική», όπως επισήμαναν, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού και μέλος της διοίκησης του ΕΒΕΑ, Αλεξάνδρα Πάλλη, αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση του Νίκου Χαρδαλιά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα μεθοδικό στρατηγικό σχεδιασμό και με τη μόχλευση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

attiki odos kinisi

14/04/2024 | 09:40

Αλεξοπούλου: Νέος ΚΟΚ – Οι ποινές θα αφορούν τον οδηγό και όχι το όχημα

14/04/2024 | 09:30

Ο εξερευνητής και κλιματικός επιστήμονας του National Geographic Dr. Tom Matthews

14/04/2024 | 09:20

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα
arthrou drones

14/04/2024 | 09:10

Τι είναι το πυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ και πώς λειτουργεί;

14/04/2024 | 09:00

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 18:00 για τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Επιστρέφει από ΗΠΑ ο Δένδιας

14/04/2024 | 08:45

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Η περιοχή και ο κόσμος δεν αντέχουν άλλο πόλεμο, δήλωσε ο Γκουτέρες
ap24105000067015 1 scaled 1

14/04/2024 | 08:40

Αυτές είναι οι κυριότερες αντιδράσεις για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

14/04/2024 | 08:30

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή το Σ.Α. του ΟΗΕ

14/04/2024 | 08:20

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Απριλίου
bouzala12

14/04/2024 | 08:15

Έλενα Μπουζάλα: “Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είναι τόσο σεξιστικό να ασχοληθείς με το αθλητικό ρεπορτάζ”

14/04/2024 | 08:00

Ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης για την επίθεση με drones στο Ισραήλ: Ανταπόδοση για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος

14/04/2024 | 07:45

Επιστρέφει ο Ν. Δένδιας από τις ΗΠΑ λόγω των εξελίξεων με την επίθεση στο Ισραήλ
ap23306773759917

14/04/2024 | 07:30

Ισραήλ: Λήξη του συναγερμού – Εκτός καταφυγίων οι πολίτες

14/04/2024 | 07:15

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η Αμερική δεσμεύεται να συνεχίζει να στηρίζει την ασφάλεια του Ισραήλ

14/04/2024 | 07:14

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια
5820387 scaled 2
Βαρουφάκης: Το Grexit είχε συζητηθεί μέσα στο Eurogroup, αλλά οι ανακοινώσεις συγκάλυπταν την πραγματικότητα
stefanos kasselakis 4
Σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον ο Στέφανος Κασσελάκης από 14 έως 16 Απριλίου
6184704 scaled 1
Γεραπετρίτης: Θέλω να αφήσω μια παρακαταθήκη ήσυχης γειτονιάς
androulakis larissa
Ανδρουλάκης: ”Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση”
kalpi dimoskopisi
Ευρωεκλογές: Σε κλίμα έντασης οδεύουν προς τις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί
varoufakis 2
ΜέΡΑ25: Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα