Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ποια είναι η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών που κάνει απεργία πείνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να έρθει στη Βουλή ο Ανδρέας Ηλιόπουλος ζητούν ΚΙΝΑΛ και ΝΔ – Τι απαντά η πλειοψηφία

Πιέσεις προκειμένου να συνεδριάσει η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης με ημερήσια διάταξη την ακρόαση του Α. Ηλιόπουλου ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του Θ. Παπαθεοδώρου και η Νέα Δημοκρατία. 

Πιέσεις προκειμένου να συνεδριάσει η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης με ημερήσια διάταξη την ακρόαση του Α. Ηλιόπουλου ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του Θ. Παπαθεοδώρου και η Νέα Δημοκρατία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδιωχθείς διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχουν ενδείξεις για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από τον κυβερνητικό μηχανισμό και από τις ΜΚΟ, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Ο κ. Παπαθεοδώρου επανέλαβε σήμερα το αίτημά του ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Συρίγου, ο οποίος αν και αρχικά τον παρέπεμψε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μετά την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο εγγύς μέλλον.

«Απέστειλα επιστολή σε εσάς και στην αρμόδια επιτροπή μεταναστευτικής πολιτικής για να κληθεί άμεσα ο Ανδρέας Ηλιόπουλος για να υποβληθούν ερωτήσεις από τους βουλευτές σχετικά με τα σκάνδαλα που έχει καταγγείλει δημοσίως», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, υπενθυμίζοντας ότι χθες ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση.

[inline_article order=”1″]

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Αυτό δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση μας για άμεση κλήση του κ. Ηλιόπουλου, ώστε να υποβληθούν ερωτήσεις, παρουσία του υπουργού, γιατί όσα κατήγγειλε ενδιαφέρουν και αφορούν την επιτροπή μας». 

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κωφεύει μπροστά σε τόσο σοβαρές καταγγελίες. «Είναι ένα μεγάλο θεσμικό ζήτημα. Εμείς συμφωνούμε με το Κίνημα Αλλαγής. Έχουν υπάρξει πολύ σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση κοινοτικού χρήματος ενώ έχει ήδη κινητοποιηθεί η OLAF και η ελληνική = κυβέρνηση δεν μπορεί να κωφεύει». 

«Έμαθα για το αίτημά σας και επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω άμεσα αφού δω τις λεπτομέρειες» ήταν η απάντηση του Συρίγου.

Πελώνη για νέα μέτρα: Όχι σε lockdown Μαρτίου 2020 – Μετακίνηση 6 μόνο με τα πόδια
Σκέψεις για σκληρό και καθολικό lockdown από τους ειδικούς, σχέδια από την κυβέρνηση για σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων
Μπακογιάννης: Ο Δρίτσας «δολοφονεί» για 2η φορά τα θύματα της «17 Νοέμβρη»- Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας
Δρίτσας για τη φράση για «17 Νοέμβρη»: Είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία στην ελληνική κοινωνία
ΣΥΡΙΖΑ για Δρίτσα: «Ατυχής η δήλωση – Δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο»
Νικολάου για Κουφοντίνα: Δεν υπαναχωρούμε – Να σταματήσει την απεργία πείνας