Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Να υποβαθμίζει το θέμα με Καμμένο επιχειρεί ο Τσίπρας! Οι πρώτοι 7 υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Να υποβαθμίσει την ενδοκυβερνητική κρίση που ανέκυψε με τον Πάνο Καμμένο επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις προτάσεις Καμμένου στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «έχει τυφώνα στις ΗΠΑ, αλλά δεν τον λένε Πάνο. Τον λένε Μάικλ». Κατά πληροφορίες, στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου τονίστηκε ότι ισχύει στο ακέραιο η συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να προχωρήσουν μαζί ως το Μάρτιο, εξ ου και γίνεται προσπάθεια εκατέρωθεν να πέσουν οι τόνοι.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Έτσι, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφέρειες, αφού έγινε γνωστό πως έχον κλειδώσει ήδη επτά εξ αυτών. Ανάμεσά τους και η στήριξη στον Απόστολο Κατσιφάρα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την υποψηφιότητα του οποίου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Κίνημα Αλλαγής, από το οποίο ούτως ή άλλως προέρχεται ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως επικρατεί η άποψη της ηγεσίας για να επιχειρηθεί ένα άνοιγμα «από τα κάτω» προς την Κεντροαριστερά, δηλαδή με τη στήριξη υποψηφίων που ανήκουν στο ΚινΑλ, αλλά χαίρουν της εκτίμησης της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν να σηματοδοτήσουν τη συνεργασία σε προγραμματική βάση.

Στη λίστα των επτά υποψηφίων, αντιθέτως, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είναι μία αντίστοιχη περίπτωση στην περιφέρεια Κρήτης. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά τα «καθαρόαιμα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνεται η Ρένα Δούρου, η οποία τελικώς θα είναι εκ νέου υποψήφια στην Αττική, οι νυν περιφερειάρχες Ιονίου, Θόδωρος Γαλιατσάτος και Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο Γιώργος Δέδες στην Πελοπόννησο, ο Κώστας Κατσιμίγας στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Στερεά Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Συζήτηση έγινε, επίσης, για τις κυβερνητικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι προέχει η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε για τις παροχές στη ΔΕΘ, με την ψήφιση των σχετικών νόμων έως τα Χριστούγεννα και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ειδικά για τη συνταγματική αναθεώρηση, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθούν στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά την Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί το Σαββατοκύριακο και θα εκλέξει τη νέα της σύνθεση.

Send this to a friend