• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 01:43

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ναι» στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών, «όχι» στην απλή αναλογική από τη ΔΗΣΥ- «Εκλογές εδώ και τώρα», ζήτησε η Γεννηματά

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα καταψηφίσει το σχέδιο της απλής αναλογικής που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης».

«Όσες κάλπες στήσετε, όσα κόλπα και να κάνετε δεν σας σώζει τίποτα, ο κόσμος θα σας μαυρίσει», ανέφερε αρχικά η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας, συμπληρώνοντας: «Έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε ό, τι δεν βρίσκεται στον έλεγχό σας. Η αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και της προστασίας των πολιτών και εσείς την διαλύετε με ένα σχέδιο που ευνοεί την συναλλαγή και τις μειοψηφίες».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στην ΝΔ λέγοντας ότι «Για την ΝΔ ο θεσμός της αυτοδιοίκησης ήταν εργαλείο κομματικής επιρροής» και απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Είστε άξιοι συνεχιστές της συντηρητικής πολιτικής της δεξιάς. Άξιος – άξιος - άξιος κ. Τσίπρα».

Η ίδια επισήμανε ότι η ΔΗΣΥ καταψηφίζει το σχέδιο της απλής αναλογικής που φέρει η κυβέρνηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες και ζήτησε να υιοθετηθεί άλλο σχέδιο που να εξασφαλίζει την δικαιότερη κατανομή και παράλληλα την κυβερνησιμότητα.

«Η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπει τους δήμους και τις περιφέρειες σε όμιλο συμφερόντων και εφαλτήριο ακραίων φωνών», σχολίασε η ίδια και συνέχισε: «Μετατρέπετε την αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι του κράτους. Είστε άξιοι συνεχιστές της συντηρητικής λογικής της δεξιάς. Άξιος, άξιος, άξιος κύριε Τσίπρα».

Τέλος η κυρία Φώφη Γεννηματά είπε ότι το κόμμα θα στηρίξει την τροπολογία για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β’ Αθήνας και Αττικής.

Send this to a friend