• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 14:47

Αθήνα

17 oC

αραιές νεφώσεις

ΝΔ για τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων: «Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας»

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στη δημοκρατία με αφορμή τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στη δημοκρατία με αφορμή τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» .αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: «Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Πώς έγινε η επίθεση

Επίθεση αγνώστων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε προεκλογική εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου για το Δήμο Αθήνας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού κι ενώ ήταν παρόντες ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Ομάδα περίπου 15 αγνώστων, βγήκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς και προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού βρισκόντουσαν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Βασίλης Κικίλιας και πολλά ακόμη στελέχη της ΝΔ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, 20 άγνωστοι βρέθηκαν στο χώρο, πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες, ενώ έσπασαν τρία αυτοκίνητα και έκαναν φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Send this to a friend