• Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου
  • 22:56

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πόλεμος διαρροών κυβέρνησης- ΝΔ με φόντο το κοινωνικό μέρισμα και τις... κάλπες

Η παροχολογία της κυβέρνησης, με αφορμή το κοινωνικό μέρισμα, άνοιξε τη συζήτηση για το χρόνο των εκλογών, οδηγώντας σε σύγκρουση με την αντιπολίτευση μέσω... διαρροών.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Προηγήθηκε η εκτίμηση «γαλάζιου» κορυφαίου στελέχους πως το 2018 είναι εκλογική χρονιά, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα. «Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα».

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα», απάντησαν κυβερνητικές πηγές. Προσθέτοντας μάλιστα πως «είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν τη φτώχεια. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».

Ειδικά σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα, παρά την απόφαση της ΝΔ να το ψηφίσει επί της αρχής, το επιτελείο Μητσοτάκη εκτιμά πως στην πραγματικότητα κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και συγκεκριμένα στα 700 εκατ. ευρώ. Υπολογίζουν δηλαδή πως από τα συνολικά 1,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας ότι θα μοιράσει η κυβέρνηση τα περίπου 315 εκατ. ευρώ αφορούν στην επιστροφή των παρακρατηθέντων στους συνταξιούχους και περίπου 350 εκατ. ευρώ στην «ενίσχυση» προς τη ΔΕΗ για το τιμολόγιο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», σημείωσε υψηλόβαθμη πηγή της ΝΔ.

Send this to a friend