Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

NΔ: Οι υποψήφιοι πρόεδροι θα κοντραριστούν δημόσια λίγο πριν την κάλπη

NΔ: Οι υποψήφιοι πρόεδροι θα κοντραριστούν δημόσια λίγο πριν την κάλπη

Θα πραγματοποιήσουν τελικά, κοινή δημόσια εμφάνιση, οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους από το βήμα Εθνικής Συνδιάσκεψης η οποία, θα διεξαχθεί τρία 24ωρα προτού να ανοίξουν οι κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, άλλαξαν ξαφνικά γραμμή αναφορικά με την Συνδιάσκεψη, μιας και παρατηρήθηκε ότι απουσίαζε από τη μακρά προεκλογική περίοδο ο απευθείας διάλογος μεταξύ των υποψηφίων, ενώ δεν λείπουν και οι φόβοι, για χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία.

Την πρωτοβουλία πήρε ο κ. Τζιτζικώστας, με επιστολή του προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προεδρεύοντα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, την οποία, έσπευσε να αποδεχθεί ο κ. Μεϊμαράκης.

Με δήλωσή του μάλιστα, διεκδικεί τα "δικαώματα" της ιδέας για Εθνική Συνδιάσκεψη, που όντως είχε υποβάλει τον περασμένο μήνα ως εναλλακτική στην πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας. Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι στην συνέχεια, είχε απορρίψει και τις δύο εκδοχές με το επιχείρημα ότι θα τροφοδοτούσαν την εσωστρέφεια και θα οδηγούσαν στον διχασμό.

[adsense]

«Πιστεύω ότι ο μεταξύ μας διάλογος θα βοηθήσει τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζιτζικώστας.

«Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας». «Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης», κατέληξε αναθέτοντας, χωρίς να τον κατονομάσει, τον οργανωτικό ρόλο στον γραμματέα κ. Παπαμιμίκο με τον οποίο, διατηρεί τεταμένες σχέσεις.

Send this to a friend