Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέες ταυτότητες: Tι αλλάζει και πότε ξεκινά η έκδοση τους - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έκδοση νέων ταυτοτήτων εντός του 2021.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έκδοση νέων ταυτοτήτων εντός του 2021.

Ο υπουργός τόνισε στην κάμερα του ΣΚΑΙ ότι ο διαγωνισμός θα έχει γίνει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από το τέλος του 2019 και ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Εσθονία, όπου οι ταυτότητες «μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν επάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή».

Επίσης, σημείωσε ότι μια από τις υπηρεσίες των νέων ταυτοτήτων, μπορεί να είναι να λαμβάνει ο πολίτης μια εξουσιοδότηση, ή να συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς να προσφύγει σε κάποιο ΚΕΠ.

Βέβεια, σημειώσε ότι η υπηρεσία αυτή θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη μέσω ΚΕΠ για πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αλλά «ένας νέος άνθρωπος ή ένας επαγγελματίας, είναι αμαρτία να μην μπορεί να το κάνει αυτό αυτόματα  και να μην μπορεί να πιστοποιηθεί αυτόματα όπως γίνεται σε τόσες άλλες χώρες του κόσμου.

Επίσης, η ψηφιακή υπογραφή θα είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή που έχει κάποιος όταν τον ταυτοποιεί ένας υπάλληλος του κράτους.

Send this to a friend