Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

H… νεοφιλελεύθερη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ! Πρώτη φορά «τα χώνει» σε σωματείο εργαζομένων

H… νεοφιλελεύθερη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ! Πρώτη φορά «τα χώνει» σε σωματείο εργαζομένων

Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επιτίθεται σε σωματείο εργαζομένων, τους οποίους ως επί το πλείστον στήριζε με ανακοινώσεις του.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), κατηγορώντας τους ότι «απειλούν» και ότι «χρησιμοποιούν τους πολίτες ως ομήρους».

Με αφορμή τη νέα επίσχεση εργασίας που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από την προσεχή Τετάρτη, εάν δεν πληρωθούν έως αύριο τα δεδουλευμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει σε έντονο ύφος: «Για μια ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούνται ως όμηροι ενώ η πόλη και ολόκληρος ο νομός κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς λεωφορεία. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρουν το σωματείο εργαζομένων - μετόχων. Όπως δεν τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη τις μέρες αυτές που η ανάγκη μετακινήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εορτών».

Τονίζεται, δε, ότι «προβλήματα όπως η δραματική μείωση των δρομολογίων στην οποία έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς βλάβες στα λεωφορεία [...] δε φαίνεται να απασχολούν τη διοίκηση του σωματείου, η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ «να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις αντί να σχεδιάζει αυξήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες» καθώς και τη διοίκηση του σωματείου, «επειδή τα μέλη του εργάζονται σε ιδιωτικό φορέα και όχι στο δημόσιο, να απευθύνεται προς αυτόν για τις όποιες διεκδικήσεις του» και «να φροντίσει για την άνετη και πολιτισμένη μετακίνησή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όπως είναι υποχρέωσή του».

Send this to a friend