
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη για την επικύρωση του διορισμού του στην θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της υποψηφιότητας του κ. Τσούνη.
Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει με περιορισμένη φυσική παρουσία, όπως ορίζουν τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Γερουσία για την πανδημία.
Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης
Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο 53χρονος Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης.
Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).
Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Αϊλαντ.
Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα της τοποθέτησής του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία.
Σημαντικές θεωρούνται οι πολιτικές διασυνδέσεις που διατηρεί ο 53χρόνος ομογενής στην αμερικανική πρωτεύουσα. Στην προεκλογική μάχη του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενή φιλία. Παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται κυρίως στους χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ομογενής επιχειρηματίας διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας στο Καπιτώλιο με βουλευτές και γερουσιαστές από αμφότερα τα κόμματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή
Ροή Ειδήσεων

15/02/2025 | 23:45
Συγκινεί ο Δημήτρης Ξανθόπουλος για τον Δημήτρη Ήμελλο: «Ήξερα πια ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα»
15/02/2025 | 23:15
Πάπας Φραγκίσκος: Νοσηλεύεται με βρογχίτιδα σε κλινική της Ρώμης – Ανησυχία για το χρόνιο πρόβλημα με το αναπνευστικό

15/02/2025 | 23:00
ΓΓ Ψηφ. Διακυβέρνησης: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στις δράσεις AI – Τι θα γίνει με τον «προσωπικό αριθμό»
15/02/2025 | 22:50
Ο ισραηλινός στρατός τονίζει ότι εξαπέλυσε πλήγμα με στόχο ένα μέλος της αεροπορίας της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο
15/02/2025 | 22:45
Αναλένα Μπέρμποκ – Διάσκεψη για την Ασφάλεια: «Μόνο μια ευρωπαϊκή ειρήνη μπορεί να είναι βιώσιμη»

15/02/2025 | 22:30
Ανθή Βούλγαρη: «Στην εγκυμοσύνη είχα τα σκαμπανεβάσματα μου, τα ψυχολογικά και τα σωματικά»
15/02/2025 | 22:26
Βαθαίνει το ρήγμα ΗΠΑ – Ευρώπης: Έκτακτη Σύνοδος για την Ουκρανία στις 17/2 από Μακρόν
15/02/2025 | 22:18
Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τις Αρχές – Συνελήφθη 23χρονος Σύρος

15/02/2025 | 22:18
Politico: Η διαπραγματευτική ομάδα Τραμπ ξεκινά ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στη Σ. Αραβία τις επόμενες ημέρες
15/02/2025 | 22:15
Ναταλία Γερμανού: «Είμαι της άποψης ότι καμιά φορά τα εν οίκω… εν δήμω στην τηλεόραση»
15/02/2025 | 22:00
Γ. Φλωρίδης για Τέμπη: Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται – Πέντε ψέματα αποκαλύφθηκαν

15/02/2025 | 21:45
Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει σχέδια επίθεσης τη στιγμή που συνεχίζονται οι απελευθερώσεις ομήρων

15/02/2025 | 09:00
Έξαλλοι Χάρης Ακριτίδης και Σαμπρίνα στο αεροδρόμιο: «Τα χάσαμε όλα και πληρώσαμε και 335 ευρώ για τις χειραποσκευές»
15/02/2025 | 11:40
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δίνει την απάντησή του στην Τίνα Μεσσαροπούλου μετά τις αιχμές προς τη σύζυγό του
15/02/2025 | 10:00
Αντώνης Ρέμος: «Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε η Υβόννη όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν αν έχει όλα της τα δάχτυλα»

15/02/2025 | 12:27
«Σπίτι μου 2»: Εκατοντάδες εγκρίσεις δανείων τον πρώτο μήνα – Ποιοι είναι οι κερδισμένοι
15/02/2025 | 09:40
Χρήστος Μάστορας: Ευχαρίστησε την ελληνική Αστυνομία από τη σκηνή μετά το περιστατικό με το αλκοτέστ
15/02/2025 | 08:00
Νεφέλη Ορφανού για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είδα κάποια πράγματα και του είπα να προσέξει»

15/02/2025 | 09:08
Λονδίνο: Πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο – Τουλάχιστον 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτήριο
15/02/2025 | 12:26
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ποιες περιοχές θα πλήξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες
15/02/2025 | 07:00
Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ξεκαθαρίζει για την επίμαχη δήλωσή του με τα «σοβινιστικά γουρούνια»

15/02/2025 | 07:30
Έλλη Τρίγγου: «Στις Άγριες Μέλισσες ανακάλυψα ένα νέο σύμπαν με τα δώρα και τον τρόμο που έχει αυτό»
15/02/2025 | 09:30
Στην αντεπίθεση η Μαρία Σολωμού για τον «φασισμό της ελευθερίας του λόγου»: «Έχω πλήρη έλεγχο του τι, πως και γιατί το λέω»
Σχετικά Άρθρα

Συγκρουσιακό κλίμα για τα Τέμπη: «Φαρμακερά βέλη» μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με επίδικο τη Δικαιοσύνη

Παρέμβαση Παφίλη σε Χρυσοχοΐδη για «τη μεταφορά εκρηκτικής ύλης μέσα από τις γειτονιές του Λαυρίου χωρίς μέτρα ασφάλειας»
