Αθήνα

19 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολάου για Κουφοντίνα: Δεν υπαναχωρούμε – Να σταματήσει την απεργία πείνας

«Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης και εκβιάζει ουσιαστικά την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά του να πάει στον Κορυδαλλό».

Δείτε επίσης

Κούρτοβικ: Η ανακοίνωση των οικογενειών των θυμάτων για τον απεργό Κουφοντίνα ήταν υβριστική και προσβλητική

Για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα που ζητεί μέσω απεργίας πείνας και δίψας μεταγωγή στις φυλακές του Κορυδαλλού μίλησε σήμερα η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

«Το δελτίο Τύπου που βγάλαμε τα λέει όλα. Δόθηκαν όλα τα έγγραφα με τις απαιτούμενες σφραγίδες στην συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κουφοντίνα» είπε στον Οpen TV, αναφερόμενη στις δηλώσεις της κυρίας Κούρτοβικ.

«Αυτές οι αποφάσεις, η απόφαση που έλαβε ο Κουφοντίνας είναι ίδια με όσες εκδίδουν οι ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών). Αυτά τα έγγραφα μπορούν να προσβληθούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης και εκβιάζει ουσιαστικά την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά του να πάει στον Κορυδαλλό. Θα πρέπει να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» τόνισε η κυρία Νικολάου και σημείωσε ότι γνωρίζει ότι έχει εκκινήσει μία τέτοια διαδικασία η κ. Κούρτοβικ, συνήγορος του Κουφοντίνα.

Ο Σοφία Νικολάου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα καθώς «δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος τέλη του 20202, που ο Κουφοντίνας κι άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να βρίσκονται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη ουσιαστικά από τις αγροτικές φυλακές στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους.

«Εχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν καταδικασμένοι κρατούμενοι. Έχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: κι από την 17Ν) και θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Εχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό».

Επανέλαβε πως «η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι μέσο πίεσης στην κυβέρνηση και από την στιγμή που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη είναι μέσο πίεσης και στη Δικαιοσύνη. Είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη πριν καν ξεκινήσει στην απεργία πείνας. Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να σταματήσει την απεργία πείνας και να αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Φαντάζομαι η Δικαιοσύνη θα είναι πολύ γρήγορη στη διαδικασία. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει σε μη νόμιμα αιτήματα και ειδικά εν μέσω άσκησης απεργίας πείνας. Ξεκαθαρίζω ότι όλα είναι νομότυπα. Εμείς εφαρμόσαμε το νόμο και αν κάνουμε δεκτό το αίτημά του ουσιαστικά παραβιάζουμε τον νόμο».

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της 17Ν είπε ότι «ούτως ή άλλως πρόθεσή μας είναι να μεταχθούν. Λόγω lockdown δεν μετακινήθηκαν. Αυτό που έχουμε κάνει ουσιαστικά είναι να κλείσουμε τον Κορυδαλλό. Δεν μπαίνει κανείς. Δεν είχαμε επιτρέψει σε υπόδικους να μείνουν στον Κορυδαλλό, πόσο μάλλον σε καταδικασμένους. Θα φύγουν όλοι οι κρατούμενοι».

Για την Ιωάννα Κούρτοβικ που είπε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά εκδικείται τον Κουφοντίνα έκανε λόγο για «παραλήρημα», λέγοντας ότι «παρακολουθείτε σε 24ωρη βάση από γιατρούς, με δική μας εντολή πήγε στο νοσοκομείο, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του».

Τέλος για τον νόμο που υποστήριξε η συνήγορος του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη ότι έγινε ειδικά γι αυτόν ξεκαθάρισε ότι «μόνο φωτογραφικός δεν ήταν για τον Κουφοντίνα ο νόμος» και πρόσθεσε πως οι λόγοι για να μεταχθεί ένας κρατούμενος, είναι συγκεκριμένοι. «Υγείας, οικογενειακοί, ή αν έχει δικαστήριο σε κάποια άλλη πόλη».

Γιώργος Τράγκας: Στο κόμμα του και ο Γιάννης Δημαράς – Υπέγραψαν διακήρυξη συνεργασίας
Η… «γαλάζια» ντρίπλα αιφνιδιασμού με την ψήφο των αποδήμων – Γιατί μιλούν για «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση και ΝΔ
Παύλος Γερουλάνος: Να χτίσουμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης
Βουλή: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Αποδήμων
Τι θα ισχύσει για το λιανεμπόριο και πώς θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα
Μητσοτάκης: Πετυχημένα τα self test – Ακολουθούν εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, ΜΜΜ και delivery