Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

H Κατερίνα Λιόλιου είναι ξανά ελεύθερη και ωραία – Χώρισε με τον Κεχαγιά του Big Brother

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Οραματίζομαι πολιτικούς που δε θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή»

Στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα του Olympia Forum.

Mε αφορμή και τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε περήφανος σοσιαλδημοκράτης λέγοντας πως «είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την ανθρωπότητα που σέβεται τον άνθρωπο και το κοινωνικό κράτος. Ως ΠΑΣΟΚ πρέπει να επαναφέρουμε αυτές τις ιδέες για να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Πρέπει να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που στηρίζεται στη διαφάνεια την αξιοκρατία και ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο για το μέλλον».

Όπως είπε, δεν αποτελεί στόχο η συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ αλλά προτεραιότητα αποτελεί ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη Δημοκρατική παράταξη που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα.

«Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα. Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους θεωρούν επαγγελματίες οι οποίοι θα πουν ότι πρέπει για να πάρουν την ψήφο του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα δεν θα πράξουμε αυτό που λένε. Οραματίζομαι να αλλάξει και να έχουμε πολιτικούς. Πολιτικούς που δε θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή και το μόνο τους κίνητρο είναι να κάθονται σε θέσεις εξουσίας, με πολιτικό τους εργαλείο το λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος. Εμείς θα είμαστε συνεπής απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα, συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό» επισήμανε σχετικά.

Άρθρο Ανδρουλάκη στα ΝΕΑ: Φυγή προς τα εμπρός για την παράταξη και τη χώρα

Τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά διακυβεύματα για το μέλλον της χώρας αναδεικνύει ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». εκφράζοντας την προσδοκία ότι οι προοδευτικοί πολίτες με τη συμμετοχή τους θα ανοίξουν τον δρόμο για μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη και ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

«Αγωνίζομαι για την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της Παράταξης, προσδοκώντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες θα δώσουν την ευκαιρία στη γενιά μου να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδας μας, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κρατούν τη χώρα πίσω. Στις 5 Δεκεμβρίου δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη φυγή προς τα εμπρός», τονίζει θέτοντας το διακύβευμα της υποψηφιότητας του.

Χαρακτηρίζοντας ως μια από τις βασικότερες προκλήσεις των επόμενων ετών την αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που θα εισρεύσουν στη χώρα, όπως για παράδειγμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνει ότι «είναι μία μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουμε στις απαραίτητες δομικές αλλαγές, για να οικοδομήσουμε μια πράσινη, ανθεκτική στις κρίσεις και διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία που θα προσφέρει ένα βιώσιμο μέλλον, κυρίως στη νέα γενιά».

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε παράλληλα το στόχο της ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας την ανάγκη επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς και στοχευμένων παρεμβάσεων «στην κατεύθυνση της προοδευτικής φορολόγησης του πλούτου και της θέσπισης κινήτρων για την επανεπένδυση εταιρικών κερδών σε παραγωγικές δραστηριότητες υψηλής εθνικής προστιθέμενης αξίας».

Αναφέρεται επίσης στην οικοδόμηση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, που θα μειώνει τις ανισότητες και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανοδική κοινωνική κινητικότητα. Παράλληλα, όπως τονίζει, «για να καταφέρουμε να δώσουμε αποτελεσματική απάντηση στο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού χρειάζονται μέτρα στήριξης και υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στα νέα ζευγάρια να συνδυάζουν την οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή».

Όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, υπογραμμίζει ότι «η Σοσιαλδημοκρατία με οικολογικό πρόσωπο οφείλει να πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης κλιματικής πολιτικής», με διάχυση της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να παράγουν μέρος της ενέργειας που καταναλώνουν και καλλιεργώντας, παράλληλα, κουλτούρα εξοικονόμησης. «Η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία μπορεί να γίνει μόνο με δίκαιο τρόπο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως την ενεργειακή φτώχεια».

Ως προς τα εθνικά θέματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη πατριωτικού ρεαλισμού γύρω από δύο κεντρικούς στόχους. «Την εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας και την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με μια νέα ειδική σχέση της Ε.Ε. με την Τουρκία που θα κατοχυρώνει τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας».

Όπως λέει, τα μεγάλα αυτά ζητήματα δεν αποτελούν, σήμερα μέρος ενός ουσιαστικού δημοσίου διαλόγου, διότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν συνεχώς σε τοξικό και διχαστικό κλίμα. «Μια ανανεωμένη, ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, ένα νέο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για ευρύτερες συναινέσεις που θα κάνουν την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» υπογραμμίζει.

«Στην πορεία προς την 5η Δεκεμβρίου, όλοι έχουμε χρέος να αφήσουμε οριστικά πίσω τεχνητούς διαχωρισμούς και ό,τι πλήγωσε τον ελληνικό λαό» τονίζει, θέτοντας ως προϋπόθεση τη μετατροπή των εσωκομματικών εκλογών σε ένα μείζον πολιτικό γεγονός για όλη την κοινωνία. «Να αισθανθεί η νέα γενιά ότι οι εκλογές δεν αφορούν κάποιους απρόσωπους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά ότι ο αγώνας μας αγκαλιάζει κάθε της αγωνία».

Ροή Ειδήσεων

01/12/2021 | 21:19

Ελευθερία Ελευθερίου: Έχω γυναικολογικά προβλήματα μετά το Survivor, ορμονικά, πρηξίματα (vid)

01/12/2021 | 21:14

Άση Μπήλιου: Ποια ζώδια θα ευνοηθούν περισσότερο το 2022 – Βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Κλήρο της τύχης

01/12/2021 | 21:07

Τάσος Χαλκιάς: Ο Θεός των χριστιανών δεν είναι κάλος, πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα!

01/12/2021 | 20:55

Κορονοϊός – Πέλλα: Πέθανε 29χρονος ανεμβολίαστος-«Κόλλησε» τη μέρα που έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του

01/12/2021 | 20:31

Άργος: Θρίλερ με 57χρονη γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του συντρόφου της

01/12/2021 | 20:12

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αποκαλύπτει: «Λοιπόν, έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ»

01/12/2021 | 19:43

Θεσσαλονίκη: «Φως» στις συνθήκες θανάτου 25χρονου περιθαλπόμενου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

01/12/2021 | 19:30

Δύσκολες μέρες για τη Σίσσυ Χρηστίδου – Αποκορύφωμα η χθεσινή κρίση (ΕΙΚΟΝΑ)

01/12/2021 | 19:22

Το διακύβευμα της Κυριακής 5/12

01/12/2021 | 19:14

Η ατάκα της Καινούργιου από Μουτσινά: «Γιατί όταν χωρίζω δεν θέλει να με βλέπει κανείς από τους πρώην μου;» (vid)

01/12/2021 | 19:01

Αυτές είναι οι πλαστές ταυτότητες των 30.000 ευρώ: Ντοκουμέντο για το κύκλωμα με τις ελληνοποιήσεις

01/12/2021 | 18:58

Εξεμάνη με Πολάκη ο Μητσοτάκης! «Με αντιεμβολιαστές εγώ δεν συνομιλώ- Ανεβάστε τη μάσκα»

01/12/2021 | 18:50

Εισήγηση της Επιτροπής για χριστουγεννιάτικα πάρκα: Μόνο με εμβόλιο επισκέπτες και εργαζόμενοι

01/12/2021 | 18:33

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο Αγρινίου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Aρνούταν να νοσηλευτεί

01/12/2021 | 18:27

H PMM και η Viva.gr συνεργάζονται για το Public Tickets, προσφέροντας πρόσβαση σε δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού
Κίνημα Αλλαγής: 51 πρώην και νυν βουλευτές τάσσονται υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το απαραίτητο δικαιολογητικό για να ψηφίσετε-Που ψηφίζετε
Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών-Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα μετά τις 15 Ιανουαρίου
«Καλημέρα»: Το σποτ του Γερουλάνου που θα συγκινήσει
Παπανδρέου στην Corriere della Sera: Μπορώ να ενώσω ξανά το κόμμα
Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο: Το δίλημμα στην κάλπη θα είναι ανανέωση ή ανακύκλωση