Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την Τουρκία – Συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη, διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Παραμένει στα χέρια της Τουλουπάκη η διερεύνηση της υπόθεσης

Την απόφαση η δικογραφία της υπόθεσης της Novartis να μην ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και να μην αφαιρεθεί από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τις ανακρίτριες διαφθοράς που την χειρίζονται, έλαβε η Ολομέλεια Εφετών.

Δείτε επίσης

Απλώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Σταματήστε το αμέσως!
Πάνω από 6.000.000 ΕΥΡΩ θα μοιραστούν τα κόμματα για το 2019!

Σύμφωνα με πληροφορίες, 69 μέλη της Ολομέλειας τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η απόφαση θα πρέπει να συνεχίσει να ερευνάται ως έχει από την Εισαγγελία Διαφθοράς και από ανακρίτριες Διαφθοράς, 40 υπέρ της άποψης πως πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και τρία μέλη ψήφισαν λευκό.

Η απόφαση της Ολομέλειας λήφθηκε με οριακή απαρτία καθώς συνολικά τα μέλη της ξεπερνούν τα 300. Συνολικά στη συνεδρίαση συμμετείχαν 112 μέλη από τα συνολικά 307.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της πλειοψηφίας της Ολομέλειας προκειμένου να παραμείνει η έρευνα ως έχει έπαιξε ρόλο πως ήδη η υπόθεση εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών.

Λόγω αυτού ήδη πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο τους.

Όσο αφορά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους, ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που αφορά τον Κ.Φρουζή, η Ολομέλεια συνυπολόγισε το γεγονός πως λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σχετικά με την Εισαγγελία Διαφθοράς, η πλειοψηφία της Ολομέλειας Εφετών έκρινε πως η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν στις 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότητες στο έργο τους.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία «μέτρησε» το γεγονός ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Αντίθετα, η μειοψηφία ψήφισε υπέρ της άποψης ότι η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, του γεγονότος πως είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, ότι συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Κατρούγκαλος για Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ: Ακόμη ένα επεισόδιο δηλωτικό του κενού στρατηγικής και τακτικής της κυβέρνησης
Σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την Τουρκία – Συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη, διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα
Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου και της διαβούλευσης
Τσίπρας: Το έλλειμμα στρατηγικής και η υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους
Μητσοτάκης: Είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ- Δίνουμε με πειθαρχία και σοβαρότητα τη μάχη κατά της πανδημίας
Βαρβιτσιώτης για ελληνοτουρκικά: Δε συζητάμε με Τουρκία, αν δεν αποσύρει τα πλοία της από τη Μεσόγειo