• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 01:47

Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Ντίνα Λάζαρη: Δεν αρμόζει στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ ένα «Συνέδριο-ξεπέτα»- Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σήμερα

Θέση για όσα «τραγελαφικά συμβαίνουν σήμερα» στο ΠΑΣΟΚ παίρνει με ανάρτησή της στο Facebook, η Ντίνα Λάζαρη, η οποία επιλέγει να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν και να ασκήσει δριμεία κριτική με αφορμή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο.

Θέση για όσα «τραγελαφικά συμβαίνουν σήμερα» στο ΠΑΣΟΚ παίρνει με ανάρτησή της στο Facebook, η Ντίνα Λάζαρη, η οποία επιλέγει να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν και να ασκήσει δριμεία κριτική με αφορμή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο.

«Από μέλος της Σπουδάζουσας της ΑΣΟΕΕ, των ΤΟ Νέας Σμύρνης και Λυκαβηττού και της Οργάνωσης του 7 ου Διαμερίσματος της Αθήνας, γραμματειών τομέων και της Κεντρικής του Επιτροπής (2005-2015) έζησα από κοντά το ΠΑΣΟΚ για χρόνια.

Γράφει η Ντίνα Λάζαρη

Πολλές καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, νίκες και ήττες, τα πάνω και τα κάτω, αγαλλίαση κι απογοήτευση, χαρές και λύπες…. Μια ζωή ολόκληρη…», σημειώνει στην ανάρτησή της η Ντίνα Λάζαρη υπό τον τίτλο «Περί ΠΑΣΟΚ ο λόγος» και μιλά για «συνέδριο-ξεπέτα».

Δε γίνεται, λοιπόν, να μην πάρω θέση για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σήμερα. Να μην πω πως δεν αρμόζει στο ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του, ένα «Συνέδριο» - ξεπέτα, διάρκειας λίγων ωρών. Ένα «Συνέδριο» που, ενώ θεωρητικά ανακοινώθηκε το 2017, στο ενδιάμεσο ξεχάστηκε και γίνεται στο τέλος του 2019 με διαδικασίες εξπρές… Όχι για να εξετάσει την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και το νέο πολιτικό χάρτη της χώρας Όχι για να ανανεώσει τις προγραμματικές θέσεις Όχι με στόχο να επανασυνδεθεί το κόμμα με την κοινωνία και να αυξήσει την πολιτική του επιρροή Αλλά: Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά πολιτική συζήτηση Με συνέδρους του 2015 ή συνέδρους με «υποσχετική» από τις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.

Με αυστηρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και μοναδικό ζητούμενο την παράταση της θητείας της Προέδρου όσο διαρκεί η θητεία της στην Προεδρία του ΚΙΝΑΛ Με θεωρητικοποίηση της πολιτικής του ΑΦΜ Ένα «Συνέδριο» που, με τους όρους που γίνεται, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, όχι στο «ΠΑΣΟΚ του Μέλλοντος μας» αλλά στο «Χρονοντούλαπο της ιστορίας» με πρώτιστη ευθύνη της σημερινής ηγεσίας. Σε μια τέτοια προοπτική, η δική μου απάντηση είναι η ίδια που διατύπωσα ξεκάθαρα και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της 12 Ιουλίου του 2014 : μια τέτοια απόφαση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρμοδιότητα κανενός Πολιτικού Συμβουλίου και καμίας ΚΟΕΣ. Ανήκει στη βάση, στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει δημοκρατικά να πάρουν θέση μέσα από ανοικτή διαδικασία», καταλήγει η Ντίνα Λάζαρη, ασκώντας δριμεία κριτική.

Send this to a friend