Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Ντόρα: Αποκάλυψη για το καλοκαίρι του 2015 - Η ΝΔ ήταν έτοιμη για τον μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ ήταν έτοιμη για τον μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 αποκάλυψε  η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ΝΔ ήταν έτοιμη για τον μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 αποκάλυψε  η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Αction 24 ότι το καλοκαίρι του 2015 όταν το κόμμα της αποφάσισε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν θετικός να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. «Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

«Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού είπε η Μπακογιάννη ξκαι πρόσθεσε: «Αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

«Την ώρα που φτάσαμε στο παραπέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο».

Τέλος, τόνισε ότι: "Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Send this to a friend