• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 04:53

Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία, δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε «Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε «Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία».

Η κα Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό».  Oπως είπε, με τη Συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός».

Όσον αφορά την υποψηφιότητά της για ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι «θα κριθεί τον Ιούνιο από 670 βουλευτές απ' όλη την Ευρώπη», ενώ για ενδεχόμενη υποστήριξη από την κυβέρνηση και αν έχει κάποιο νέο σχετικά με το θέμα, είπε: «Οχι ακόμη. Θα δούμε ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Για σικέ διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου μίλησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε: «Φαινόταν ότι είναι σικέ γιατί υπήρχε συμφωνία που δεν την τήρησε ο κ. Τσίπρας που πούλησε τον κ. Καμμένο ο οποίος τώρα κλαίει. Έτσι το διαζύγιο έγινε, από σικέ, πραγματικό».

Επίσης εξέφρασε τη γνώμη της για τον χρόνο των εκλογών: «από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο».

Δεν έλειψαν και οι συμβουλές προς τον αδελφό της όσον αφορά το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, όπου η κα Μπακογιάννη, αφού υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, τόνισε: «Αν δεν καλύψει το πλήρες εύρος δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές. Πρέπει να συνδυάσει απόψεις που δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν».

Καταληκτικά ερωτηθείσα για «τις απόψεις Μπογδάνου για την ΕΡΤ», η κ. Μπακογιάννη, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, δήλωσε: «Η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (σ.σ.: για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ».

Send this to a friend