Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Ανδρουλάκης δεν ψήφισε τον Παπαδημούλη- Τι λένε «κύκλοι» του ευρωβουλευτή

Ένταση σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής δημιούργησε η εκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ένταση σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής δημιούργησε η εκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ευδοκία Λελεδάκη

Στην ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, δημιουργήθηκε αναστάτωση για την γραμμή που φαίνεται πως έδωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου -γραμμή που ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος υποστήριξε, πάντως, ότι αυτή δεν ήταν η γραμμή του κόμματος, ενώ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ξεκαθάρισαν δημόσια ότι δεν ψήφισαν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τον κ. Παπαδημούλη τοποθετήθηκε με την σειρά του, επί του θέματος, μέσω twitter:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν τον ψήφισε, όμως θα το έκανε αν ήταν εκεί

Αναφορικά τώρα με τους ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, η Εύα Καϊλή δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ αντιθέτως με ότι γράφτηκε, ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε κάτι τέτοιο.

Κύκλοι του ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στην διαδικασία, αλλά αν είχε προλάβει να παραστεί θα ψήφιζε τον κ. Παπαδημούλη. Εξηγώντας τον λόγο, αναφέρουν πως οι 5 υποψήφιοι τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου, ήταν από πτέρυγες της Αριστεράς, των Πρασίνων, της Δεξιάς και Ακροδεξιάς. Για να είναι έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 σταυρούς, συνεπώς ο κ. Ανδρουλάκης θα ψήφιζε τον κ. Παπαδημούλη και τον υποψήφιο από τους Πράσινους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σχετική τοποθέτηση του ευρωβουλευτή.

Ανδρουλάκης κατά φον ντερ Λάιεν: Οπισθοδρόμηση αν εκλεγεί

«Θεσμική οπισθοδρόμηση» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενδεχόμενη εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θυμίζει τις θέσεις που είχε πάρει στο θέμα της ελληνικής κρίσης, όπως και στο Μακεδονικό.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνει: «Μετά λοιπόν από την ακρόασή της, θεωρώ ότι πιθανή εκλογή της κυρίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι μια θεσμική οπισθοδρόμηση στην πορεία εκδημοκρατισμού της Ένωσης, καθώς μια δημοκρατική διαδικασία θα αντικατασταθεί από τις παρασκηνιακές συμφωνίες των μεγάλων κρατών.

Επίσης -προσθέτει ο Ν. Ανδρουλάκης- σε αντίθεση με τον πρόεδρο Γιούνκερ, ο οποίος με τη στάση του σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την πατρίδα μας, δεν θα υπάρχει η ανάλογη αντιμετώπιση. Άλλωστε το 2011, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, είχε προτείνει την υποθήκευση των εθνικών αποθεμάτων σε χρυσό για τις χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη».

Σε άλλο δε, σημείο του άρθρου του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικαλείτει ομιλία της κυρίας Λάιεν στην οποίαν «αποκάλεσε τη γειτονική χώρα 'Μακεδονία' χωρίς κάποιον άλλον προσδιορισμό και παρά την επισήμανσή μου δεν ανασκεύασε, όπως συνηθίζεται. Δεν απάντησε, τέλος, στις ερωτήσεις τόσο τη δική μου όσο και των Κύπριων συναδέλφων για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και να προστατεύσει ένα κράτος-μέλος».

Send this to a friend