Αθήνα

 

37 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

44392cfed75945aeb766bbbf92c3fa9a
Σοφία Παπανδρέου: Η σπάνια εμφάνιση της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου στην Αθήνα για τα γενέθλιά της
pasok grafeia sima 120624

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι βουλευτές θέτουν θέμα ηγεσίας – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Σοβαρές εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογούνται στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λίγα μόλις 24ωρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής (09/06).

Δείτε επίσης

geroulanos 2
Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ απέτυχε στον βασικό στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση – «Καλοδεχούμενη» η επιστολή Κωνσταντινόπουλου
papandre
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ειδικότερα, βουλευτές του κόμματος θέτουν θέμα ηγεσίας, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ανοίγει το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα σήμερα (12/06) ενώ με άρθρο στο Πρώτο Θέμα ο Νίκος Παπανδρέου επιτίθεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων». Με αυτή την αιχμή κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στη κριτική που ασκήθηκε.

«Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλογές, δεν επετεύχθη», αναφέρει στην επιστολή του  Ο Οδυσσέας Κωνσνταντινόπουλος και ζητά επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου έως το τέλος του 2024.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας:

«Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην επιστολή του έκανε λόγο για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!».

«Φίλες και φίλοι. Ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια. Όχι με υπεκφυγές, αλλά με πραγματική προοπτική. Μόνο τότε θα δούμε καθαρά πλέον το μέλλον της παράταξης. «ΚΚΕ του Κέντρου» ή Κυβερνητική πρόταση που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και θα γίνει πλειοψηφία», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων». Με αυτή την αιχμή κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στη κριτική βουλευτών και την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζητάει σύγκλιση των οργάνων του κόμματος και νέες εκλογες για την ηγεσία εντός του 2024.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.

Επισημαίνουν ότι ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας και πώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.

«Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης», τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Π.Γερουλάνος: «Καλοδεχούμενη» η επιστολή Κωνσταντινόπουλου

Από πλευράς του, και ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον ΣΚΑΪ συμφώνησε με τον κ.Κωνσταντινόπουλο, τονίζοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ απέτυχε στον βασικό στόχο του για τις Ευρωεκλογές, που ήταν να είναι δεύτερο κόμμα μετά τη ΝΔ».

Χαρακτήρισε μάλιστα «καλοδεχούμενη» την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να επισπευστούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, που είναι προγραμματισμένες για το 2025. Παρόλα αυτά ο ίδιος – αυτή τη στιγμή – δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας.

Σχολίασε ακόμη ότι είναι λάθος να τοποθετούνται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα εσωκομματικά θέματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, τονίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

«Όταν δεν έχεις πετύχει τους στόχους, πρώτα πρέπει να το πει και μετά να πάει στα όργανα. Θα πρέπει να πάει στα όργανα και να μιλήσουν. Όχι ο καθένας να βγαίνει στα κανάλια», είπε ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας. «Καλοδεχούμενη η επιστολή Κωνσταντινόπουλου… ό,τι έχω να πω θα το πω στα όργανα».

Ν.Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε με άρθρο του στο protothema.gr και o ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς.

«Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του κόμματος και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει ότι για «διαδοχικές εκλογές επικράτησαν μικροπολιτικές, προσωποπαγείς και ευνοιοκρατικές στρατηγικές. Αυτό οδήγησε σε διαιρέσεις που διέτρεξαν το κόμμα από τα στελέχη μέχρι και τη βάση των φίλων του. Τίποτα από αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία, η οποία στις πρόσφατες εκλογές, τις απέρριψε με κάθε τρόπο».

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του ζήτησε να εκκινήσουν οι διαδικασίες εντός του κόμματος για εκλογή νέου προέδρου από τη βάση μέχρι το τέλος του έτους. Λίγο αργότερα, ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για «καλοδεχούμενη πρωτοβουλία».

Μάλιστα, στη συνέχεια επίσης και ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής μιλώντας στο Talk Radio σημείωσε μεταξύ άλλων πως η «επιστολή Κωνσταντινόπουλου εκφράζει μια αυθεντική αγωνία», ενώ αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να θέσουν θέμα ηγεσίας.

 

Π.Χρηστίδης: Πιστεύω στη μεγάλη, δημοκρατική παράταξη που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών

Στην ανάγκη να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος για την επανεκκίνηση της μεγάλης, δημοκρατικής παράταξης, επικεντρώθηκε εκ νέου ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον REAL FM . «Από το 2021 πιστεύω σε ένα μεγάλο restart της παράταξης που είχε έτσι και αλλιώς πάντα πρωταγωνιστικό DNA. ‘Αλλωστε από το 2015, η Φώφη Γεννηματά είχε βάλει το διακύβευμα της μεγάλης παράταξης και είχε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της σε αυτή την κατεύθυνση», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ότι είναι «υποχρέωσή μας να πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, γειτονιά – γειτονιά, νόμο-νόμο, χωρίς κολλήματα, χωρίς προσωπικές ματαιοδοξίες, που θα υπηρετήσουν τον λαό και την πατρίδα. Αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες, μια πατριωτική αυτοπεποίθηση που θα τον κάνει να πιστέψει ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα στην πατρίδα του. Είναι κάτι που λείπει από την πολιτική αντιπαράθεση μέσα και έξω από τη Βουλή».

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ηχηρό και με πολλούς αποδέκτες. «Θα δούμε με σοβαρότητα τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει καλύτερα και μπροστά σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχουμε κυρίαρχη την πολιτική. Έχουμε και την αποχή μιας συντριπτικής πλειοψηφίας που δημιουργεί προβλήματα και στη Δημοκρατία και στο πολιτικό σύστημα. Δεν είμαστε στρουθοκάμηλοι, δεν έχουμε ούτε τα αυτιά ούτε τα μάτια μας κλειστά.

Όλα όσα πρέπει να συζητηθούν, θα τα συζητήσουμε. Ό,τι είναι να πω, θα το πω στα όργανα του κόμματος. Στην παρούσα φάση δεν θα ήταν καλό να μην πιάσουμε το μήνυμα των πολιτών. Γιατί και οι άνθρωποι τις παράταξης μας νιώθουν και στεναχώρια και απογοήτευση και δεν μπορούμε αυτό το συναίσθημα εμείς να το μετατρέψουμε σε οργή βγαίνοντας να τσακωθούμε σε sites και τηλεπαράθυρα».

Μ.Αποστολάκη: Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, μας προβληματίζει όλους

«Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κόμμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν», σημειώνει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Μιλένα Αποστολάκη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα εξ αιτίας του εκλογικού αποτελέσματος.

Η κυρία Αποστολάκη τονίζει πώς «ο κόσμος περιμένει από εμάς να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα, και να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η προοδευτική πολιτική λύση απέναντι στα πολλλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Υπογραμμίζει ακόμη πώς «απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις».

Ν.Γιαννακοπούλου: Να τα συζητήσουμε όλα

Σημειώνεται πως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έθεσε και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Τη Δευτέρα, σε ερώτηση για το εάν τίθεται θέμα αρχηγού, η κυρία Γιαννακοπούλου είχε δηλώσει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «οφείλουμε να τα συζητήσουμε όλα. Όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα».

 

Ροή Ειδήσεων

sadsas

13/07/2024 | 18:30

Ροστόφ: Κατασβέστηκε η φωτιά που προκλήθηκε σε τερματικό σταθμό πετρελαίου από την επιδρομή ενός drone

13/07/2024 | 18:20

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Έλεγχοι σε Καλαμπάκα και Έβρο – Πώς εντοπίστηκε ο ιός

13/07/2024 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία Ν. Ανδρουλάκη στη Σύρο – «Χρειάζεται να επενδύσουμε στο ΕΣΥ» – Στην Ηγουμενίτσα ο Χ. Δούκας
ekav asthenoforo 4

13/07/2024 | 18:00

Χανιά: Δύο άνθρωποι νεκροί σε τροχαία σε ένα 24ωρο – Σήμερα το στερνό “αντίο” στον 26χρονο Στέργιο

13/07/2024 | 17:50

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Είμαστε σε φάση έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού»

13/07/2024 | 17:40

Τέλος στις εικονικές δαπάνες για ελεύθερους επαγγελματίες – Ποιες θα γίνονται δεκτές στην Εφορία
img 4c6935c31c10d95828e6eaaf72ff6ff2 v

13/07/2024 | 17:30

Δολιοφθορές στην υδροδότηση χωριών στον Δήμο Αποκόρωνα

13/07/2024 | 17:10

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 15χρονη σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη

13/07/2024 | 17:00

Σπάρτη: Δύο συλλήψεις ανδρών για παράβαση του νόμου περί ζώων συντροφιάς
sikma 1

13/07/2024 | 16:50

Κουζμίνσκας και Μήτρου-Λονγκ οι βασικοί στόχοι της ΑΕΚ | Δύσκολη η περίπτωση του Γουότερς, στο “μικροσκόπιο” ο Σίκμα

13/07/2024 | 16:40

Κιμ Καρντάσιαν: Οι χλιδάτες διακοπές στην Ελλάδα με το γιοτ του Τζεφ Μπέζος

13/07/2024 | 16:30

16.693 απομιμητικά προϊόντα εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν στο κέντρο της Αθήνας – Πρόστιμο 136.000 ευρώ
barba

13/07/2024 | 16:20

Βάνα Μπάρμπα: «Δεν μου πήγαινε εμένα ο γάμος»

13/07/2024 | 16:12

Καύσωνας επ’ αόριστόν: «Καμίνι» η Αθήνα – Aνάσες δροσιάς αναζητούν οι πολίτες στις παραλίες

13/07/2024 | 16:11

Αχαρνές: Διαρρήκτες απέσπασαν χρηματοκιβώτιο με 16.000 ευρώ από κρεοπωλείο – Βίντεο ντοκουμέντο
w12 63049
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα αποκαλύψουμε τα όπλα μας αυτή τη στιγμή
screenshot 19
Γερουλάνος για Δούκα: «Το εάν μπορεί να κάνει και τα δύο πράγματα μαζί θα το κρίνει ο κόσμος»
kasselakis 110624
Κασσελάκης: Να απαντήσει ο κ.Χατζηδάκης αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του λαού ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες
xaris doukas 010724
Χάρης Δούκας: Eυρωπαϊκό κεκτημένο να είμαι δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα
screenshot 16
Στέφανος Κασσελάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος – Aνοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη
keramews 1
Νίκη Κεραμέως: «Ζήτησα αμέσως τη διερεύνηση της υπόθεσης της Πάρου – Το διάβασα και τρελάθηκα»