ελαφρές νεφώσεις

Γιάννης Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον Καραμανλή να ανακοινώσει στη Βουλή την αθώωσή του

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί να ανακοινωθεί η αθώωσή του στην Ολομέλεια, εκεί όπου ο Κώστας Καραμανλής το 2007 τον είχε χαρακτηρίσει ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των ομολόγων, κατέθεσε στο προεδρείο του Σώματος, δια του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην γενικός διευθυντής των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην γενικός διευθυντής και κατηγορηθείς για τα ομόλογα, όταν ήταν πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, προτίθεται να αποστείλει επιστολή και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ζητώντας του να επανορθώσει από το βήμα της Βουλής!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «Είναι πολύ σωστή η προσπάθεια της Βουλής να διαλευκάνει διάφορες εκκρεμότητες που έχουν σχέση με θέματα διαφθοράς κ.λπ. Κάποια στιγμή, όμως, είναι ανάγκη για στοιχειώδη προστασία του πολιτικού κόσμου να ακολουθήσουμε και την αντίστροφη διαδικασία. Θέλω, λοιπόν, να σημειώσω στη Βουλή ότι στις 2 Ιουλίου του 2007 ο τότε Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έκανε μια δημόσια καταγγελία, γιατί με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων κατηγόρησε τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου για χρηματισμό και διαφθορά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία. Μετά από μαραθώνια διαδικασία και ταλαιπωρία έντεκα ολόκληρων χρόνων, το Εφετείο Αθηνών με την απόφασή του της 17ης Δεκεμβρίου του 2015, που καθαρογράφηκε και δημοσιεύθηκε δύο χρόνια και πλέον αργότερα, στις 25 Ιανουαρίου του 2018, αθώωσε πανηγυρικά τον κ. Παπακωνσταντίνου από την κατηγορία. Θεωρώ, λοιπόν, στοιχειώδη υποχρέωσή μου να εγχειρίσω στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου με στόχο να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια, να καταγραφεί και να συμπεριληφθεί στα Πρακτικά της Βουλής, προκειμένου να γίνει στοιχειώδης επανόρθωση αυτής της άδικης και βαρύτατης κατηγορίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
(Δημήτριος Κρεμαστινός): Ευχαριστώ, κύριε Σκανδαλίδη. Παρακαλώ, η επιστολή να συμπεριληφθεί στα Πρακτικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αθώωση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου, αφού είχε απαλλαγεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις κατηγορίες περί σκανδάλων όταν ήταν αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η επιστολή στον Νίκο Βούτση