Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο «κακός χαμός» μεταξύ Μεγαλοοικονόμου και Καββαδία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το «lifestyle» και σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Τσίπρας

Ένας μικρός χαμός δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με κόντρες μεταξύ βουλευτών αλλά και γκρίνιες που προκάλεσαν την «πυροσβεστική» παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ένας μικρός χαμός δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με κόντρες μεταξύ βουλευτών αλλά και γκρίνιες που προκάλεσαν την «πυροσβεστική» παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Όλα ξεκίνησαν με την τοποθέτηση της, εκ των 53, Αννέτας Καββαδία, η οποία, παίρνοντας το λόγο «φωτογράφισε» την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου λέγοντας «Πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» «δείχνοντας» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΚΑΪ – το οποίο «έσπασε» η κα Μεγαλοοικονόμου – και ζήτησε «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle».

Θιγμένη η  προερχόμενη από την Ενωση Κεντρώων Θ. Μεγαλοοικονόμου, αντέδρασε οργισμένα λέγοντας: «Εγώ στήριξα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορίες, αν είναι παραιτούμαι τώρα».

Εκεί παρενένη ο Παύλος Πολάκης που έσπευσε να πάρει το μέρος της Μεγαλοοικονόμου: «Και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο».

Και πάλι απάντησε αυτή τη φορά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η Αννέτα Καββαδία: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;».

Το άλλο μέτωπο δημιούργήθηκε μεταξύ του πρώην και του νυν υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Σταύρος Κοντονής είπε πως και ο ίδιος είχε επιχειρήσει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικά, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, είπε πως θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος» συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως οι προτάσεις δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το θέμα.

Σε άλλλη στιγμή έντονα αντέδρασε και η βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη η οποία φέρεται να επανέφερε το θέμα της διαρροής του ψηφοδελτίου της κατά την πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ζήτησε να εξαιρεθούν Βαξεβανάκης και Καραγιαννίδη. Ο κ. Βούτσης, φέρεται να απάντησε πως η διαρροή έγινε από την αντιπολίτευση.

Προς το τέλος της συνεδρίασης με παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε,πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως «έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα» για να καταλήξει με νουθεσίες στους βουλευτές του: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Send this to a friend