Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σολωμού: Το όνειρό μου είναι να είμαι μόνη – Ο γιος μου από τα 13 του μένει με τον μπαμπά του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κυνικός Φίλης ξαναχτυπά! «Όταν κάποιος δίνει 7.000 € το χρόνο, στριμώχνεται για αλλά 500…;» 

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του, αφού επανήλθε και πάλι στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφήνοντας αιχμές για όσους αντιδρούν στο μέτρο…

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του, αφού επανήλθε και πάλι στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφήνοντας αιχμές για όσους αντιδρούν στο μέτρο…

[adsense]

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στο MEGA, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του , περί «πενταροδεκάρων» για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν θα το επαναλάμβανε αν ήξερε τι θα επακολουθήσει στα μέσα.

«Ουδείς αναμάρτητος – είμαι ειλικρινής όμως. Δεν μ ‘ αρέσουν οι κομψευόμενες διατυπώσεις αλλά η ουσία», είπε ο ίδιος, για να διερωτηθεί εν συνεχεία: «Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;»

Βέβαια ο υπουργός Παιδείας μάλλον εννοούσε τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αφού το 13% ΦΠΑ στα 7.000 ευρώ είναι 910 ευρώ και όχι 500 ευρώ!

Παράλληλα, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων,  «κοινωνική επιλογή τα ιδιωτικά σχολεία», τα οποία διαχώρισε από «τα φροντιστήρια της γειτονιάς», αναφερόμενος στο δικαίωμα εκμάθησης τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας.

«Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε έναν δογματισμό, που λέει ότι όλα τα ιδιωτικά είναι καλά και όλα τα δημόσια όχι. Θεωρούμε κακό το δημόσιο και καλό το ιδιωτικό.  Είναι λάθος η αντιστροφή των προτεραιοτήτων. Μακάρι να έχουμε 20.000 παιδιά περισσότερα παιδιά στα δημόσια. Υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση. Να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Δεν είπα να πάρει ο γονιός το παιδί από το ιδιωτικό. Θέλουμε πιο αξιόπιστο και αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο. Τα χρήματα που δίνονται για την ιδιωτική εκπαίδευση, είναι στρέβλωση. Με αυτόν τον τρόπο, η δωρεάν παιδεία δεν είναι δωρεάν. Η αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου, σημαίνει και χρήματα».

Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του ανελκυστήρα: Εμβληματικό έργο, η Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους (ΒΙΝΤΕΟ)
Παράταση του lockdown μέχρι την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
Ο Κώστας Καραμανλής (επιτέλους) μίλησε, αλλά όχι για αυτό που νομίζετε
Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε το θέμα της Πάρνηθας και το μοτοκρός στη Βουλή
Κορονοϊός: «Θα εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα»
Δύσκολες καταστάσεις, δύσκολες αποφάσεις: Πώς και γιατί τα αυξημένα κρούσματα «φρενάρουν» τα σχέδια της κυβέρνησης για άρση του lockdown εν όψει εορτών