Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντινόπουλος ζητά και την “απόσυρση” Παπανδρέου αλλά και ενωτικό συνέδριο της παράταξης

Για όλα αλλά και για την κυριακάτικη εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο υποψληφιος πρόεδρος του  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, στον Βήμα FM. Για το ΠΑΣΟΚ, την εκλογή προέδρου και την υποψηφιότητά του «Εμείς είμαστε μια νέα πολιτική γενιά, η οποία μπήκε στα δύσκολα. Ανέλαβε ευθύνες για το παρελθόν που δεν […]

Για όλα αλλά και για την κυριακάτικη εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο υποψληφιος πρόεδρος του  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, στον Βήμα FM.

Για το ΠΑΣΟΚ, την εκλογή προέδρου και την υποψηφιότητά του

«Εμείς είμαστε μια νέα πολιτική γενιά, η οποία μπήκε στα δύσκολα. Ανέλαβε ευθύνες για το παρελθόν που δεν της αναλογούσαν. Δεν αναλαμβάνουμε όμως ευθύνες για αυτούς που πλούτισαν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του ονόματός μας, σε αυτούς που με τις ιδεοληψίες τους δεν άφησαν να προχωρήσει ο νόμος του Γιαννίτση, ενώ σήμερα το ασφαλιστικό συνέβαλε στην κρίση. Άρα είμαστε αυτή η ομάδα, αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουμε να μιλήσουμε για τα όνειρά μας.»

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε μια συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων

«Εμείς είμαστε στην Ευρώπη κι έτσι θέλουμε να συμμετέχουμε στην Ευρώπη, όχι για οικονομικούς λόγους. Εμείς, είναι εθνική στρατηγική να συμμετέχουμε στην Ευρώπη. Είναι μια συμφωνία, την οποία δεν γνωρίζει κανένας. Εμείς έχουμε μάθει από δύσκολα μέτρα, το θέμα δεν είναι αν είναι δύσκολα τα μέτρα. Το θέμα είναι να έχουν διέξοδο αυτά τα μέτρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε σε κάτι, το οποίο θα δεσμευτούμε όλοι κι εμείς είμαστε στο πνεύμα της συναίνεσης, που θα δεσμευτούμε όλοι μαζί ότι θα το υλοποιήσουμε. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει πορεία, σε αυτό θέλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα. Αλλά δεν έχει καμία αξία να λέμε ότι όλοι είμαστε σαραντάρηδες, αλλά ένας σαραντάρης να μην μπορεί να πιστέψει ότι το κράτος δεν χρειάζεται να είναι κομματικό λάφυρο κανενός.»

Για τον Γιώργο Παπανδρέου 

«Αυτοί, οι οποίοι διέσπασαν την παράταξη κι επειδή η παράταξη πρέπει να έχει αξιολόγηση, αξιοκρατία, κανόνες και διαφάνεια, θεωρώ και πιστεύω ότι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες να κάνουν αυτοί πρώτα ένα βήμα πίσω. Χρειάζεται κάποιοι από αυτούς να αποσυρθούν, για να μπορέσει ο χώρος (να ανασυγκροτηθεί) και δεν είναι μόνο ο χώρος του ΚΙΔΗΣΟ. Είναι ο χώρος από τη ΔΗΜΑΡ, είναι κινήσεις, είναι μεγάλος ο χώρος πού υπάρχει σήμερα μέσα στη Βουλή από το Ποτάμι, οι οποίοι σε ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη του 2016, όπως πρότεινα, θα πρέπει να συζητήσουμε και με βάση της πολιτικές, να φτιάξουμε τη μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη.

Ο κ. Παπανδρέου έχει χιλιοδιασπάσει την παράταξη. Αυτοί πού έκαναν αυτή την διάσπαση, πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα της απόσυρσής τους.»

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Θέλω να σας πω ότι εγώ είμαι ανήσυχος με τις εξελίξεις. Φοβάμαι πολύ ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Τα σενάρια δυστυχώς καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Φοβούμαι (σε εκλογές). Μακάρι να μπορούσε να γίνει μια συνεννόηση δυνάμεων σε αυτή τη φάση και είμαι από αυτούς που πάντα ζητούσαν τη συνεννόηση δυνάμεων. Αλλά φοβάμαι πάρα πολύ ότι ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει την εύκολη οδό που ξέρει να κάνει πάντα, τις εκλογές.»

Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες
Κίνημα Αλλαγής: Θα ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία;
Γεωργιάδης: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό – Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση – Δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο
ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Kαλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων
Μητσοτάκης: «Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα – Βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας»
«Πυρά» Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα