Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λινού: Η απλή χειρουργική μάσκα προστατεύει 45% – Να φοράμε δύο μάσκες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι το ΠΡΑΤΤΩ μετεξελίσσεται σε κόμμα και προτείνει συνεργασία με την Αριστερά

Σε κόμμα μετεξελίσσεται το ΠΡΑΤΤΩ, όπως ανακοίνωσε, σήμερα ο επικεφαλής του Νίκος Κοτζιάς.

Δείτε επίσης

«Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα σουπερμάρκετ αποτελούν εστίες υπερμέταδοσης του κορονοϊού»
Aegean: Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ- Το δικαιούται το Δημόσιο σε σχέση με τις μετοχές

Όπως δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς στόχος του ΠΡΑΤΤΩ είναι η αποτροπή της περαιτέρω συρρίκνωση της Ελλάδας. «Πρέπει να βάλουμε τη χώρα σε μία νέα εποχή. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με όραμα. Θα πρέπει να δώσουμε μάχες, σκληρές μάχες, δύσκολες μάχες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα για την Ελλάδα», επισημαίνει.

Το ΠΡΑΤΤΩ έδωσε στη δημοσιότητα διακήρυξη στην οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική δημοκρατική οργάνωση της Αριστεράς. Φορέας ιδεών του σοσιαλισμού με δημοκρατία (που) παλεύει για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τη φιλία και συνεργασία των λαών. Για την πλήρη αξιοποίηση των δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας, παντού και πάντα. Για Κύπρο ενιαία και ελεύθερη, πατρίδα όλων των Κυπρίων, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και συστήματα εγγυήσεων».

Το ΠΡΑΤΤΩ κατέθεσε, επίσης, πρόταση έξι προγραμματικών σημείων καθώς, όπως λέει: «Πιστεύει στη συμμαχία της Αριστεράς και της προόδου, των δημοκρατικών δυνάμεων. Στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Καταπολεμά ηγεμονισμούς και αλαζονεία. Ουδείς περισσεύει. Ουδείς έχει παραπάνω δικαιώματα από τους άλλους. Όλοι ίσοι ενώπιον του λαού, με τον λαό για τον λαό, ανάλογα με τη δύναμη, την ικανότητα, τις ιδέες του καθενός. Επεξεργάζεται λύσεις στα προβλήματα του λαού και του τόπου. Τάσσεται υπέρ ενός κοινού προγράμματος όλων των δυνάμεων που μπορούν και πρέπει να συναποτελέσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Οι προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ είναι οι εξής:
-Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης

– Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα

-Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση

-Διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης

-Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

-Ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας

H διακήρυξη του ΠΣ:  Τι είναι και τι θέλει το ΠΡΑΤΤΩ

Το ΠΡΑΤΤΩ είναι πατριωτική δημοκρατική οργάνωση της αριστεράς. Φορέας ιδεών του σοσιαλισμού με δημοκρατία. Παλεύει για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τη φιλία και συνεργασία των λαών. Για την πλήρη αξιοποίηση των δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας, παντού και πάντα. Για Κύπρο ενιαία και ελεύθερη, πατρίδα όλων των Κυπρίων, χωρίς κατοχικά
στρατεύματα και συστήματα εγγυήσεων.

Το ΠΡΑΤΤΩ παλεύει για περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, για τον εκδημοκρατισμό θεσμών και διαδικασιών. Για την κυριαρχία του κοινοβουλίου έναντι όλων. Όλα στο φως. Όλα στον λαϊκό και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το ΠΡΑΤΤΩ παλεύει για μια δίκαιη ελληνική κοινωνία. Όπου ο καθένας και η καθεμία θα νιώθει ασφαλής. Για οικονομική ανάπτυξη στηριγμένη στους εργαζόμενους, τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, στον πλούτο της ελληνικής γης. Ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον και προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη. Για υγεία, παιδεία και πολιτισμό στην υπηρεσία του μέλλοντος της χώρας και των αναγκών των πολιτών.

Το ΠΡΑΤΤΩ προωθεί παντού τη λογική της συμπαράταξης στην πάλη για τη λύση των καθημερινών προβλημάτων του λαού και προτείνει λύσεις σε συνεργασία μαζί του. Στηρίζει την πολιτική διαμόρφωσης των ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών. Πιστεύει στη συμμαχία των ταλαντούχων, δημιουργικών και εργατικών. Στοχεύει στην εξασφάλιση εργασίας στη νέα γενιά και στους σημερινούς ανέργους. Αυτή η συμμαχία έχει ως αντίπαλο τον κόσμο της διαπλοκής, των ολιγαρχών, των αεριτζήδων, τα τσακάλια του συστήματος που θέλουν να επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας.

Το ΠΡΑΤΤΩ πιστεύει στη συμμαχία της αριστεράς και της προόδου, των δημοκρατικών δυνάμεων. Στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Καταπολεμά ηγεμονισμούς και αλαζονεία. Ουδείς περισσεύει. Ουδείς έχει παραπάνω δικαιώματα από τους άλλους. Όλοι ίσοι ενώπιον του λαού, με τον λαό για τον λαό, ανάλογα με τη δύναμη, την ικανότητα, τις ιδέες του καθενός. Επεξεργάζεται λύσεις στα προβλήματα του λαού και του τόπου. Τάσσεται υπέρ ενός κοινού προγράμματος όλων των δυνάμεων που μπορούν και πρέπει να συναποτελέσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το ΠΡΑΤΤΩ τάσσεται υπέρ της ενεργητικής, δημοκρατικής πολιτικής σε όλους τους τομείς. Ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να λυγίσουν την ψυχή του λαού. Δρα διαδικτυακά και καλεί τους πατριώτες δημοκράτες, κάθε πατριώτη αριστερό να αυτοοργανωθεί στις γραμμές του.
Το ΠΡΑΤΤΩ, από την 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει καμπάνια για την οικονομική στήριξή του και για την ένταξη μελών στις γραμμές του.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εβδομάδα συζητήσεων για “‘άνοιγμα” της οικονομίας, αλλά μόνον εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – Εντείνονται η πίεση στις ΜΕΘ και οι απώλειες

Καιρός: Με συννεφιά και κρύο ξεκινάει η εβδομάδα – Πού θα βρέξει

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Κορονοϊός: «Φονικός» Νοέμβριος με 1.004 νεκρούς – 211 μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης από την Επιτροπή Πισσαρίδη

Αγωγή 1 εκατ. ευρώ Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη «για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ»
Διερευνητικές επαφές: Η αποτίμηση της επανεκκίνησης του ελληνοτουρκικού διαλόγου –Oρόσημο η συμφωνία για τα Rafale
ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση συναθροίσεων: Φοβούνται την αντίδραση της νεολαίας και της κοινωνίας
Κίνημα Αλλαγής – Στα Γιάννενα ο Χριστοδουλάκης: Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τα εμβόλια: Ασκούμε πιέσεις στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια
Μεταλλάξεις και αυξημένα κρούσματα χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου