• Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου
  • 16:05

Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΣΥ

Ο Τσίπρας αγωνιά για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και σπεύδει να κάνει φόρουμ με ομιλητές Κατσέλη και Ξενογιαννακοπούλου

·         Πολιτικό καπέλωμα επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Κίνημα Αλλαγής

·         Διοργανώνει δικό του φόρουμ  για να δείξει ότι αυτός είναι ο εκφραστής της κεντροαριστεράς

·         Πως χαρακτηρίζουν την κίνησή του στελέχη της ΔΗΣΥ

Σίγουρα καθόλου τυχαίο, όπως σίγουρα απόλυτα σχεδιασμένο. Πρόκειται για μια κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που δεν δείχνει σε καμία περίπτωση πολιτικό σεβασμό και πολιτικό πολιτισμό αφού τις ημέρες που το Κίνημα Αλλαγής θα διεξάγει το ιδρυτικό του συνέδριο, τις ίδιες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει ένα φόρουμ όπως το ονομάζει  των προοδευτικών δυνάμεων στο οποίο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκτός του ίδιον και άλλες προσωπικότητες όπως η Λούκα Κατσέλη η οποία εργάζεται στην Κύπρο και η πρώην υπουργός υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Πρόκειται ασφαλώς για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος να επιχειρήσει να  «χαλάσει» τα σχέδια του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, καθώς το Κίνημα Αλλαγής του χαλάει τα δικά του σχέδια.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει πόσο πολιτικά ραδιούργος είναι ο πρωθυπουργός αφού μέλημα του είναι την ώρα που το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα θα κάνει τα πρώτα του βήματα,  την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, ο ίδιος μαζί με στελέχη και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνομιλούν από άλλο σημείο της Αθήνας για το μέλλον της Ευρώπης και η προοπτική της ενωτικής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της ΔΗΣΥ, «την ώρα που ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί έναν αποτυχημένο αντιπερισπασμό ανακυκλώνοντας στελέχη τα οποία είναι στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό και δεν έχουν καμία απολύτως ανταπόκριση στην κοινωνία, την ίδια ώρα 4,5 χιλιάδες στελέχη θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ενώ ο κ. Τσίπρας με μερικές δεκάδες σε ξενοδοχείο της Αθήνας για να μιλήσει για τα αδιέξοδα της πολιτικής του».

Το συμβολικό μήνυμα του κ. Τσίπρα που οργανώνει το φόρουμ θέλει να είναι ισχυρό και για αυτό στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα μιλήσουν για πρώτη φορά δημόσια και υπό την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που τα βρήκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ  έχοντας συνταχτεί μαζί του ανοικτά. Την Λούκα Κατσέλη πρώην υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επίσης πρώην υπουργό και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία για να δικαιολογήσει την απόφασή της να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε γράψει το 2016 στο διαδίκτυο στην προσωπική της σελίδα στο Fb μεταξύ άλλων τα εξής: Σήμερα απαιτείται ανάδειξη αξιών, προοδευτική πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική στρατηγική και συμμαχίες με το βλέμμα μπροστά, χωρίς προκαταλήψεις και καχυποψία, με καθαρό πολιτικό λόγο και ισχυρό κοινωνικό μέτωπο. Προοδευτική στρατηγική και συσχετισμοί στη χώρα μας και στην Ευρώπη που θα διαμορφώσουν μια νέα πολιτική και οικονομική ρύθμιση, μια νέα αναπτυξιακή και κοινωνική προοπτική, παραμερίζοντας την λιτότητα και την ύφεση που έχει εκβιαστικά επιβληθεί, δίνοντας ξανά νόημα, δύναμη και αυτονομία στην Πολιτική και στη Δημοκρατία. Αυτή είναι η συλλογική ανάγκη, ευθύνη και πρόκληση".

Η απόφαση του πρωθυπουργού να οργανώσει πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιον αλλά και τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που και το Κίνημα Αλλαγής έχει τις δικές του κορυφαίες δραστηριότητες δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη που συνομιλούν μαζί της,  αυτό που τονίζουν είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει αγωνία για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, δεν θέλει να πετύχει και ασφαλώς κάνει ότι μπορεί και ότι περνά από το χέρι του για να το αποδομήσει πολιτικά και επικοινωνιακά. Για αυτό το λόγο προγραμμάτισε την ώρα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής να πραγματοποιήσει φόρουμ για την κεντροαριστερά με ομιλητές πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ώστε αν μπορέσει επικοινωνιακά να αδυνατίσει πολιτικά τη Φώφη Γεννηματά και τους στόχους της στο συνέδριο. Δείχνει επίσης όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την αγωνία του να ελέγξει μέσω αυτού του τρόπου  τις διεργασίες των κομμάτων που απαρτίζουν το νέο πολιτικό φορέα γιατί φοβάται ακριβώς ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να επιστρέφουν πίσω όπως άλλωστε εμφανίζουν και οι δημοσκοπήσεις εγκαταλείποντας τον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο είναι σφόδρα απογοητευμένοι.

Για αυτούς τους λόγους, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να «καπελώσει» το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και να εμφανίσει ότι αυτός είναι που επιθυμεί την ενότητα του χώρου και στην ουσία αυτό που κάνει είναι ότι «πουλά» τον ΣΥΡΙΖΑ που όλοι ξέραμε γιατί πολύ απλά δεν «πουλάει» πια  στην κοινωνία.

Send this to a friend