• Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου
  • 23:18

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο «σωτήρας» Τσίπρας στο Ινστιτούτο Brookings: Η «νέα εποχή» δεν θα ήταν δυνατή για την Ελλάδα αν είχε συνεχίσει στον ίδιο δρόμο

Στο Brookings Institue μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας που εξακολουθεί και βρίσκεται στις ΗΠΑ πραγματοποιώντας σημαντικές επαφές με παράγοντες της υπερδύναμης.

H Ελλάδα πέρασε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, μια μεγάλη ύφεση που κράτησε 7 χρόνια και οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να πω οτι η Ελλάδα έχει επιστρέψει»!

«Το μομέντουμ που έχει διαμορφωθεί στην στρατηγική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει καθώς περνάμε σε αυτή τη νέα εποχή για τη χώρα, όχι μόνο στη διπλωματία ή την οικονομία», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και τόνισε:

«Είναι ξεκάθαρο πως η είσοδος σε αυτή τη νέα εποχή δεν θα ήταν δυνατή αν η Ελλάδα είχε συνεχίσει το μονοπάτι που είχε πάρει 4,5 χρόνια πριν (2013), όταν είχα επισκεφτεί ξανά το Ινστιτούτο Brookings. Και γι' αυτό είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε επί των περασμένων ετών της κρίσης, αλλά και για τα βήματα που κάναμε για την ξεπεράσουμε. Πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα θεμελιακά ερωτήματα: Γιατί η Ελλάδα καθυστέρησε τόσο, γιατί έπρεπε να μείνει σε πρόγραμμα τόσα χρόνια; Γιατί τα προηγούμενα δύο προγράμματος απέτυχαν; Ποιοι είναι οι λόγοι που η ελληνική οικονομία τώρα επιστρέφει;»

Send this to a friend