• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 18:28

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι εναλλάξ στοχεύσεις του προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ

Στο “μεγάλο κάδρο” των ψηφοφόρων και στα στοχευμένα κοινά στρέφουν εναλλάξ το βλέμμα τους τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο μπρα ντε φερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πεδίο της Οικονομίας.

Στο “μεγάλο κάδρο” των ψηφοφόρων και στα στοχευμένα κοινά στρέφουν εναλλάξ το βλέμμα τους τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο μπρα ντε φερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πεδίο της Οικονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου, έχοντας συντονίσει τα βήματά τους προς τις ευρωκάλπες, επενδύουν στις εναλλάξ στοχεύσεις, ακολουθούν πιστά τον σχεδιασμό και κρατούν τις πλέον ευθύβολες δράσεις για το τελευταίο επταήμερο. Τα κρυφά γκάλοπ βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο τραπέζι του σχεδιασμού και όπως λένε πληροφορίες “ενθαρρύνουν” το κυβερνητικό επιτελείο για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στην μάχη συσπείρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα διαφημιστικά σποτ διατηρούν στον πυρήνα τους τα ζητήματα της οικονομίας, ενώ οι ομιλητές στις εκδηλώσεις κατακεραυνώνουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την επιλογή Βέμπερ σε συνδυασμό με την “συνταγή” για την συνέχιση των πολιτικών άγριας λιτότητας στις χώρες της Ευρώπης. Η σύγκρουση για τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτείται από τις επίμονες επιθέσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το “επταήμερο” και το σχέδιο για τις πολιτικές στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. “Στις 26 Μαΐου, θα του γυρίσουν την πλάτη”, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, που με ένα αιχμηρό σχόλιο διαπιστώνει “στροφή” στην προεκλογική ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε μάλλον τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του, και δεν αναφέρθηκε στην επταήμερη εργασία και την παράδοση της Δημόσιας Υγείας σε ιδιώτες κλινικάρχες”. Και συνεχίζει η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της για να απαντήσει στην επιχειρηματολογία του Κ. Μητσοτάκη:

“Όσες γενικολογίες, όμως, κι αν πει, υπέρ των πιο αδύναμων, οι πολίτες θυμούνται την κοινωνική καταστροφή που έζησαν επί διακυβέρνησης ΝΔ, και αντιλαμβάνονται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και επιστροφής του ΔΝΤ. “.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με τις εναλλάξ στοχεύσεις (με τις περιοδείες και τις συναντήσεις πχ με ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου) να απευθυνθεί σε μεγαλύτερα αλλά και στοχευμένα κοινά. Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για θετικό κλίμα τόσο στις ανοιχτές κομματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα όσο και στην απευθείας επικοινωνία με πολίτες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται δε στην μάχη των ίδιων των υποψήφιων ευρωβουλευτών, αρκετοί εκ των οποίων σηκώνουν την “σημαία” της Προοδευτικής Συμμαχίας- των ανθρώπων δηλαδή που κατεβαίνουν στις εκλογές με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετοί εκ των υποψηφίων ευρωβουλευτών αλλά και βουλευτές από την γύρω περιοχή θα βρίσκονται σήμερα το βράδυ στην εκδήλωση της Λαμίας, στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το “οδοιπορικό” συμπεριλαμβάνει περιοδείες στην Θεσσαλία, τα Δωδεκάνησα, την Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τελευταίο σταθμό την Αθήνα, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαίου.

Send this to a friend