Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Δημοσκόπηση MRB: Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κόμματα

Δημοσκόπηση MRB: Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κόμματα

Κατακερματισμένο φαίνεται πως είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα την ίδια στιγμή που η κοινωνία φαίνεται απογοητευμένη από τα συνεχή μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.
Στη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε για λογαριασμό της REAL News, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 0,7% με τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν και τα δύο μαζί ποσοστό 33.3%!  Την ίδια στιγμή, η απογοήτευση των πολιτών αγγίζει βαρομετρικά υψηλά, καθώς το 40,% αρνείται να εκφράσει την προτίμηση του σε οποιοδήποτε κόμμα.

[adsense]

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή):

ΣΥΡΙΖΑ: 17% (20,6%)
ΝΔ: 16,3% (19,8%)
Χρυσή Αυγή: 5% (6,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,2% (5,1%)
ΚΚΕ: 4,9% (6%)
Ποτάμι: 2,3% (2,8%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5% (3,1%)
Ένωση Κεντρώων: 2,7% (3,3%)
Λαϊκή Ενότητα: 2,3% (2,8%)

Εφτα στους δέκα Ελληνες απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πέντε στους δέκα δεν εμπιστεύονται την ΝΔ

Οσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης, το 74,6% των πολιτών την αξιολογεί ως αρνητική, ενώ ως θετική μόλις το 20,3%. Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης και σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: 47,6%.

Από την άλλη πλευρά για τη ΝΔ, το 52,3% εκτιμά ότι μετά την εκλογή νέου αρχηγού δεν θα μπορέσει να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση, σε αντίθεση με το 43,3% που απαντά θετικά. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 86,3% θεωρούν ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Send this to a friend