Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτος Μαριάς: “Οι Βέλγοι είναι ανεύθυνοι”

Για ανευθυνότητα καταγγέλλει την κυβέρνηση του Βελγίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο οποίος αποκαλύπτει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι οι βελγικές Αρχές μετά τη σημερινή αιματηρή επίθεση δεν έλαβαν μέτρα ασφαλείας σε κτίρια – στόχους και ότι ζητούν από την ΕΕ χρήματα για τα έξοδα φύλαξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. [adsense] «Οι Βέλγοι είναι ανεύθυνοι […]

Για ανευθυνότητα καταγγέλλει την κυβέρνηση του Βελγίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο οποίος αποκαλύπτει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι οι βελγικές Αρχές μετά τη σημερινή αιματηρή επίθεση δεν έλαβαν μέτρα ασφαλείας σε κτίρια – στόχους και ότι ζητούν από την ΕΕ χρήματα για τα έξοδα φύλαξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

[adsense]

«Οι Βέλγοι είναι ανεύθυνοι γιατί αμέσως μετά την έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο δεν είδα να παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας σε σημαντικά μέρη όπως είναι το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Κομισιόν και η γύρω περιοχή» είπε ο κ. Μαριάς, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα».

Ο κ. Μαριάς εξήγησε ότι όταν είχαν ληφθεί τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, με τον 48ωρο αποκλεισμό των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου είχαν ζητήσει να ενισχυθεί η φύλαξη των κτιρίων της ΕΕ και τότε – όπως υπογράμμισε – οι Αρχές του Βελγίου απαίτησαν να τους πληρώνει τα μέτρα ασφαλείας το Ευρωπαϊκό Κοιονοβούλιο. «Για να καταλάβετε τι ανευθυνότητα και τι ψιλικατζήδες είναι» είπε ο κ. Μαριάς και πρόσθεσε: «Στις Βρυξέλλες έρχονται χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, λόγω της ΕΕ. Αλλιώς δεν θα έρχονταν ούτε για καλημέρα να τους πούνε. Έχουν οικονομήσει χοντρά και όταν πρέπει να αναλάβουν το κόστος της ασφάλειας, ήθελαν από την Ευρωβουλή και την Κομισιόν να τους πληρώσει τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που φυλάνε».

Ο κ. Μαριάς επισήμανε ότι λόγω των χρηματικών απαιτήσεων των Βέλγων η φύλαξη στην Ευρωβουλή ήταν υποτυπώδης, υπενθυμίζοντας ότι στην Αθήνα, «έπειτα από παρόμοιες εκρήξεις, κλείνουν τους δρόμους και ελέγχουν όλες τις περιοχές». «Εδώ αυτά δεν τα βλέπω. Δεν βλέπω ούτε φύλαξη ούτε τίποτα» κατέληξε.

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown
Το ρεκόρ κρουσμάτων φέρνει τοπικά lockdown σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα – Τι μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα
Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς
Μωραΐτης: Απόλυτο χάος σε Ομοσπονδίες και Σωματεία με ευθύνη Αυγενάκη
Κορονοϊός: Θετικός ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς