Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη για Μενδώνη: «Στην πολιτική καλό είναι να ζητάμε και συγνώμη και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί»

Πυρά εκ των έσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία αναφέρθηκε στη Λίνα Μενδώνη τονίζοντας ότι υπάρχει και πολιτική ευθύνη στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η κουβέντα σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, και τις πολιτικές προεκτάσεις που έχει πάρει, συνεχίζεται. Στο κάδρο υπάρχει πάντα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που αυτή τη στιγμή έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης. Βέβαια δεν λείπουν και οι φωνές εντός της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζουν ότι η υπουργός θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Αποστάσεις από τη στάση της Λίνας Μενδώνη πήρε η επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στο Action24, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «ως αντιπολίτευση, η πρόταση του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ ήταν πως οι προκηρύξεις για τις θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών πρέπει να γίνονται με διαγωνισμό από ανεξάρτητες επιτροπές». Στη συνέχεια η βουλευτής μίλησε και για πολιτική ευθύνη στην υπόθεση Λιγνάδη. Παράλληλα τόνισε ότι στην πολιτική πρέπει να ακούγονται συγνώμες και οι υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα, δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της πρώην υπουργού.

Τέλος η Κυρία Κεφαλογιάννη κλήθηκε να απαντήσει και στο αν η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα στο συγκεκριμένο μέτρο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει δράσει όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες.  «Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε καθόλου, όταν δόθηκε η λύση, να υπάρχει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση».

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Διέρρευσαν τα πρακτικά – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά το υπ. Υγείας
Δένδιας: «Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί»
Κρίσιμη εβδομάδα για… Πάσχα στο χωριό – Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι γενικότερες συνθήκες καθυστερούν τις αποφάσεις
Μπακογιάννη για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα: Να ανοίξουμε με τεστ για να πάει ο κόσμος στα εξοχικά και τα χωριά του
ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν πως μοναδικός υπεύθυνος για το εξάμηνο lockdown είναι ο κ. Μητσοτάκης
Σακελλαροπούλου: Τιμάμε σήμερα τους Φιλέλληνες, που είδαν την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης και προσδοκιών και τάχθηκαν στο πλευρό της