• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 13:32

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και στην Αυτοδιοίκηση- Εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ το Σάββατο στο Caravel

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για τη νέα γενιά το ΠΑΣΟΚ μέσω του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ), ετοιμάζει ένα ακόμα άνοιγμα στην κοινωνία και ειδικότερα στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, το ΙΣΤΑΜΕ σε συνεργασία με το Friedrich Ebert Stiftung, μετά την επιτυχή του εκδήλωση με θέμα την οικονομία επιστρέφει με μία εκδήλωση συζήτηση με θέμα το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο κράτος.

Με τίτλο "Ανατροπή στο κράτος με αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση" επιδιώκεται μία επαναπροσέγγιση ενός χώρου δράσης, που η δημοκρατική παράταξη δεν έχασε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της μέσα στην Κρίση. Δεδομένης της διατήρησης της δυναμικής της παράταξης σε υψηλά επίπεδα όσον αφορά την αυτοδιοίκηση ακόμη και στις πρώτες μετα-μνημονιακές αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα επανασύνδεσης της παράταξης με τον παραδοσιακό της δίαυλο επικοινωνίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε "από τα κάτω". Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραμάτισαν οι οργανώσεις βάσεις του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα οι Δημοτικές Οργανώσεις (Δ.Ο.) και οι Νομαρχιακές Επιτροπές (Ν.Ε.). Σε επίπεδο Αττικής, μάλιστα, έχει γίνει γνωστό πως οι Ν.Ε. σε συνεργασία με τις Δ.Ο. προσπάθησαν να προσεγγίσουν όσους δημοτικούς συμβούλους και πρώην αυτοδιοικητικούς βρίσκονται ιδεολογικά κοντά στην παράταξη για να αλληλεπιδράσουν και να δυναμώσουν ξανά τον κοινό τους ιδεολογικό του χώρο.

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. και αποτελεί ένα ακόμα άνοιγμα σε στελέχη που έχουν αγωνιστεί με τη σημαία της παράταξης, μετά την συνάντηση του Ιανουαρίου και πάλι στο Caravel όσων πολιτεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή τα προηγούμενα χρόνια.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της χώρας. Συγκεκριμένα στην πρώτη ενότητα ομιλιών που αφορά τις θεσμικές τομές συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης. Στη δεύτερη ενότητα με θέμα την κοινωνική πολιτική και τις οικονομικές και αναπτυξιακές πολιτικές συμμετέχουν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Η πρόσκληση της εκδήλωσης:

 

Δημοφιλή