Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο» απαντούν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αντιπολίτευση για τον «Φιλελεύθερο»

Αν «μεταφράσει» κανείς τις δηλώσεις κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης καταλαβαίνει ουσιαστικά πως λένε ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, απαντώντας στην Αντιπολίτευση και στην ΕΣΗΕΑ για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος. 

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν: «Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων.

[adsense-ad]

«Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατέθεσε μήνυση κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος για δημοσίευμα και ζήτησε τη σύλληψή τους. Αστυνομικοί τους αναζήτησαν στα γραφεία της εφημερίδας, αλλά οι διωκώμενοι δημοσιογράφοι δεν βρίσκονταν εκεί και στις 5 το απόγευμα πήγαν μόνοι τους στη ΓΑΔΑ. Από εκεί τους παρέπεμψαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για καθεστωτισμό, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ζητά να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο.

Send this to a friend