Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Δωρεάν χιλιόμετρα για τα αμιγώς ηλεκτρικά & Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz & smart EQ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της DATA RC για την Πάτρα –«Μάχη» ΚΚΕ- ΚΙΝΑΛ για την 3η θέση

Προβάδισμα μόλις 0,5% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πόλη της Πάτρας, όπως απεικονίζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης DATA RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος».

Δείτε επίσης

Εξομολόγηση Πύρρου Δήμα: Μπήκα στην πολιτική σε μια περίοδο δύσκολη, ακόμα και η σύζυγός μου είχε διαφωνήσει- Στις εκλογές θα στηρίξω ΚΙΝΑΛ
«Όσοι έρχονται γνωρίζονται-Επώνυμος μου έδωσε χρήματα για να μην πω τι είδα»: Αποκαλύψεις για την περιοχή που πήγε ο οδηγός ταξί με τον ηθοποιό

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές στην Πάτρα και την ερώτηση «Εάν είχαμε αύριο βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-ΣΥΡΙΖΑ 18%

-ΝΔ 17,5%

-ΚΚΕ 5,6%

-Κίνημα Αλλαγής 5,2%

-Χρυσή Αυγή με 3%

Ποσοστά μικρότερα του 3% συγκεντρώνουν η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,4%, οι ΑΝΕΛ με 1,3% και το Ποτάμι με 1,2% (ποσοστά που στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται υποεκτιμημένα καθώς οι ψηφοφόροι τους είτε δεν συμμετέχουν σε αυτές, είτε δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους).

Κατά τα άλλα το 29,6% είτε δεν έχει αποφασίσει (το μεγαλύτερο μέρος είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015), είτε δεν απαντά, είτε δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

Εκτίμηση ψήφου για βουλευτικές εκλογές στον Δήμο Πατρέων

Όταν κάνουμε αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1% επί του εκλογικού σώματος, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,3%, ενώ 3 ακόμα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό ≥ 3%.

Κάνοντας σύγκριση με τα πραγματικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2015 στο Δήμο Πατρέων παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει περίπου το 13% της δύναμης του (ενώ σε εθνικό επίπεδο με βάση των μέσο όρο των δημοσκοπήσεων έχει απολέσει το 12%). Η ΝΔ έχει προσθέσει 9% στην δύναμη της (σε εθνικό επίπεδο έχει προσθέσει επίσης 9%). Το ΚΚΕ παρουσιάζεται με αυξημένο ποσοστό (9,4% εκτίμηση ψήφου σε σχέση με 6,8% των εθνικών εκλογών του 2018). Η Χρυσή Αυγή δηλώνεται από το 5%, (το 2015 είχε λάβει στον Δήμο Πατρέων 5,3%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφοροποιήσεις του προφίλ των ψηφοφόρων των κομμάτων από την πρόθεση ψήφου (όπου το δείγμα το επιτρέπει) στους άνδρες και στις γυναίκες ψηφοφόρους αλλά και στους ψηφοφόρους διαφορετικών ηλικιών.

Η αναλογία ανδρών και γυναικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ καταγράφεται αυξημένη για τους άνδρες καθώς το 54,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 53,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι άνδρες.

Στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ είναι αντίστροφη η εικόνα με το 56% των ψηφοφόρων του κόμματος (από την πρόθεση ψήφου) να είναι γυναίκες.

Σχεδόν επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ είναι άνδρες (69,6%) ενώ περισσότερες είναι οι γυναίκες που δηλώνουν αναποφάσιστες ως προς το κόμμα που πρόκειται να ψηφίσουν σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: pelop.gr

Σπίρτζης κατά Τσακαλώτου: Απαράδεκτη η παρέμβασή του!
Δημοσκόπηση Interview: 19,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ στο 7,5%
Παρέμβαση Γερουλάνου για «Μεγάλο Περίπατο»! «Το εγχείρημα ‘’δεν βγήκε’’, όμως τα μεγάλα οράματα μπορούν να αντέξουν κακούς διαχειριστές»
Κορονοϊός: Έως την Παρασκευή αποφάσεις για την Αττική – Τι συμβαίνει με το ενδεχόμενο lockdown
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις καταλήψεις σχολείων! «Οι μαθητές ζητάνε το αυτονόητο»
ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική Τσίπρα σε Τσακαλώτο, Τζάκρη και Πολάκη! «Θολώνουμε το στίγμα μας…»