Αθήνα

15 oC

θύελλα με ασθενείς βροχοπτώσεις

Όχι από Σκουρλέτη και Φίλη στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Ποιος θα είναι ο νέος Γραμματέας του κόμματος

Όχι από Σκουρλέτη και Φίλη στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Ποιος θα είναι ο νέος Γραμματέας του κόμματος

Την ίδια στιγμή, που ο ανασχηματισμός βρίσκεται... καθ' οδόν εκκρεμεί να καταληφθεί η θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή που συνεδριάζει για πρώτη φορά η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και θα γίνει και η εκλογή του Γραμματέα.

Η σκέψη να μετακινηθεί στην Κουμουνδούρου, ως Γραμματέας, κάποιος κορυφαίος υπουργός δείχνει να εγκαταλείπεται οριστικά, καθώς αφενός ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και αφετέρου ο Νίκος Φίλης δεν επιθυμούν το πόστο. Έτσι, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδώνει» η παραμονή του σημερινού γραμματέα Πάνου Ρήγα.

Τις προηγούμενες μέρες ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα σενάρια που τον ήθελαν νέο γραμματέα του κόμματος, λέγοντας ότι «παρότι είναι αρκετά τιμητική στο πρόσωπό μου αυτή η αναφορά που έχει κατά καιρούς γραφτεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι το οποίο θα έβλεπα αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης έχει επανειλημμένα πει ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας παρά τις εντάσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας. Μάλιστα, ο ίδιος διέψευσε ότι υπήρξε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Send this to a friend