• Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
  • 23:41

Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Καμμένος: Με ποια προϋπόθεση θα ψηφίσω την πρόταση μομφής του Μητσοτάκη- Τέλος το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

«Είναι μία μέρα ιστορική» είπε στην αρχή της συνέντευξής τύπου των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος.

«Είναι μία μέρα ιστορική» είπε στην αρχή της συνέντευξής τύπου των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος.

O Πάνος Καμμένος, ξεκαθάρισε, ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και ότι όποιος βουλευτής του το κάνει θα διεγράφη από τους ΑΝΕΛ.

«Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η συνθήκη, διεμήνυσε στην συνέχεια.

«Οι ΑΝΕΛ είναι κίνημα πολιτών, το οποίο ξεκίνησε από ένα κομπιούτερ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ξεκινήσαμε από ένα «όχι», το οποίο είπα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του δευτέρου μνημονίου. Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, ξεχώνοντας τις μέχρι τότε θέσεις της ΝΔ. Σ' αυτό το όχι προστέθηκαν 200.000 πολίτες και στη ψήφιση του τρίτου μημονίου προστέθηκαν 22 βουλευτές. Ετσι, φτάσαμε το 11% κι έτσι ξεκίνησε η περίοδος του πολέμου. Στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει άλλο κόσμο που να έχει υποστεί τέτοιο κυνηγητό. Βουλευτές που έφυγαν χωρίς αιτία και εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτηξ. Κανείς από τους 37 βουλευτές που έφυγαν δεν είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι. Μείναμε 20, μείναμε 9, γίναμε 11, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που μετράνε την κοινή γβνώμη είναι πως οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνονται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από τη ψυχή των πολιτών. Είχαμε εντολή από τους πολίτες να μην παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία». Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είπαν στον Πρωθυπουργό πως αποχωρούμε από την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που την πονάμε, μια κυβέρνηση που έδωσε ελπίδα στους Ελληνες. Μια Κυβέρνηση όμως που αν της δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σα να παραδίδουμε εμπιστοσύνη για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβνέρνηση, εμείς λέμε όχι. Κι όσοι μείνουμε».

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, ζήτησε, μάλιστα, δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο ίδιος ο Ζάεφ ανατρέπει την συμφωνία, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου. Καμία συμφωνία που περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία δεν θα γίνει δεκτή από εμάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος, κάλεσε όλες τις πατριωτικές ομάδες, να έρθουν είτε στο κόμμα του είτε να συνεργαστούν μαζί του και μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στον Παύλο Χαϊκάλη..

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία με την ονομασία Μακεδονία, ότι θα καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών, του το υπογράφω, ότι θα ψηφίσω την πρόταση μομφής του» επισήμανε, σε σχετική ερώτηση.

Για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος φέρεται να οδεύει προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε πως κάποτε «έκλαιγε για την Μακεδονία» ενώ για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα, έλεγε «ποτέ». Όσο για την Έλενα Κουντουρά, ανέφερε με νόημα, πως ο ίδιος την έκανε υπουργό.

Τέλος, έκανε άρση του εμπάργκο, όπως είπε, στον ΣΚΑΪ.

 

Send this to a friend