Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Πανούσης αποδομεί την μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: ''Θα δημιουργήσουν εθνικό πρόβλημα στο Αιγαίο''

Ο Πανούσης αποδομεί την μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: ''Θα δημιουργήσουν εθνικό πρόβλημα στο Αιγαίο''

"Η Τουρκία χρησιμοποιεί το προσφυγικό και για άλλα πράγματα κι εμείς προσπαθούμε στη λογική -και πολύ σωστά- του ανθρωπισμού του πολιτισμού, της αλληλεγγύης" είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά το χειρίστηκε ρητορικά και ερασιτεχνικά.

Ο κ. Πανούσης, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις Δώδεκα", με τον Νίκο Γιώτη, εκτός από την Τουρκία, αναφέρθηκε και σε γειτονικές χώρες και συγκεκριμένα στην Αλβανία και στη Βουλγαρία, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε μια στιγμή αδυναμίας, οι παραπάνω χώρες παίζουν πάνω στο προσφυγικό και το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για άλλους σκοπούς.

[adsense]

"Αυτή τη στιγμή πάμε να λύσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, το μεταναστευτικό και κατά τη γνώμη μου θα δημιουργήσουμε εθνικό πρόβλημα στο Αιγαίο· αυτό δείχνει ότι δεν μελετάμε σε βάθος τα πράγματα" είπε ο κ. Πανούσης και επισήμανε ότι οι άλλες χώρες έχουν διπλωματία και εξωτερική πολιτική σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά.

"Είμαι υπέρ της εθνικής συνεννόησης και ποτέ δεν κατηγορώ μια κυβέρνηση που αγωνίζεται. Αργήσαμε πάρα πολύ, το χειριζόμαστε κατά τη γνώμη μου ρητορικά και αρκετά ερασιτεχνικά μακάρι να λυθεί και μακάρι να μην έχει επιπτώσεις σε άλλο τομέα" κατέληξε ο κ. Πανούσης, αναφέρει το newsit.

Send this to a friend