Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός σήμερα: Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παντελής Οικονόμου – Γιάννης Πανούσης καλούν Γερουλάνο και Ηλιόπουλο να κατέβουν μαζί στον Δήμο Αθηναίων

Σε κοινή κάθοδο καλούν τους υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων Παύλο Γερουλάνο και Νάσο Ηλιόπουλο οι πρώην υπουργοί Παντελής Οικονόμου και Γιάννης Πανούσης.

Δείτε επίσης

Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη στο ΥΠΕΞ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Σοκ στη Ρόδο με τη νέα «υπόθεση Τοπαλούδη» – 32χρονη μήνυσε τρεις άνδρες για βιασμό και εκβιασμό

Όπως αναφέρουν σχετικά Παντελής Οικονόμου και Γιάννης Πανούσης: «Οι συνδυασμοί του Παύλου Γερουλάνου και του Νάσου Ηλιόπουλου πρέπει να βρουν τρόπους συνεννόησης, συναίνεσης, τελικά, κοινής καθόδου. Να διαμορφώσουν έναν αξιόπιστο συνδυασμό, έτοιμο και με το παραπάνω να ανταποκριθεί σε όποιες ευθύνες του αναθέσουν οι Αθηναίοι με την ψήφο τους. Και οι κομματικές δυνάμεις, με τις όποιες, σεβαστές, δικές τους προτεραιότητες και σκοπιμότητες όχι μόνο να μην σταθούν απέναντι, αλλά να επηρεάσουν θετικά αυτή την προοπτική. Αυτή είναι η δυνατή απάντηση που είναι ανάγκη να δώσουμε στην καθυστέρηση και την βαρβαρότητα!».

Αναλυτικά η κοινή τους δήλωση:

«Η Αθήνα, εκτός από πρωτεύουσα του ελληνικού Κράτους, είναι  και μία σύγχρονη πολυπολιτισμική μεγαλούπολη στην οποία όλα τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνικής ανομίας μεγεθύνονται και αποκτούν εθνική διάσταση.

Μία ασφαλής, κοινωνικά φιλική και οικολογικά διατηρήσιμη Αθήνα, μια αξιοβίωτη πόλη δεν θα είχε απλώς μια καλύτερη εικόνα, αλλά θα έδινε το παράδειγμα σε όλη τη χώρα για το πως λύνονται προβλήματα και βελτιώνονται οι συνθήκες της ζωής των πολιτών. Θα ήταν η απόδειξη μιας, κυριολεκτικά προοδευτικής, διαχείρισης του Δήμου Αθηναίων.

Η πρώτη, απαραίτητη προϋπόθεση για μια δημοτική αρχή με αυτό τον προσανατολισμό είναι η απόρριψη πολιτικών και πρακτικών κοινωνικού αποκλεισμού, μισαλλοδοξίας, διακρίσεων, νεοφασισμού εν τέλει. Και η δεύτερη, επίσης απαραίτητη, προϋπόθεση είναι η ακύρωση της έκπτωσης του Δήμου Αθηναίων σε φέουδο προώθησης ιδιοτελών επιδιώξεων.

Για όσους συμμεριζόμαστε αυτές τις προτεραιότητες και με τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, προβάλλει ως επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ δυνάμεων και  προσώπων που διεκδικούν τη Δημαρχία, με διαφορετικές ίσως αφετηρίες, κοινούς όμως θετικούς  προσανατολισμούς. Με βάση τις κοινωνικές ευαισθησίες, την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων όλων και την εμπιστοσύνη στην αξία της λαϊκής συμμετοχής στα κοινά

Πιστεύουμε

ότι οι συνδυασμοί του Παύλου Γερουλάνου και του Νάσου Ηλιόπουλου πρέπει να βρουν τρόπους συνεννόησης, συναίνεσης, τελικά, κοινής καθόδου. Να διαμορφώσουν έναν αξιόπιστο συνδυασμό, έτοιμο και με το παραπάνω να ανταποκριθεί σε όποιες ευθύνες του αναθέσουν οι Αθηναίοι με την ψήφο τους. Και οι κομματικές δυνάμεις, με τις όποιες, σεβαστές, δικές τους προτεραιότητες και σκοπιμότητες όχι μόνο να μην σταθούν απέναντι, αλλά να επηρεάσουν θετικά αυτή την προοπτική. Αυτή είναι η δυνατή απάντηση που είναι ανάγκη να δώσουμε στην καθυστέρηση και την βαρβαρότητα!

Είναι η ώρα της αλήθειας. Κρινόμαστε όλοι από το πώς βλέπουμε μια τέτοια δημιουργική συνεργασία με βέβαιες τις θετικές συνέπειές της υπέρ της πόλης, των κατοίκων της, του δημοσίου συμφέροντος. Και από το αν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ως οδηγό για μια ουσιαστική σύγκλιση δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων και την εκκίνηση μιας νέας πορείας, πέρα και πάνω από την παρακμή και την εξάρτηση».

Απάντηση ΝΔ στην «εφημερίδα των Συντακτών» για τα οικονομικά του κόμματος
«Βόμβα» Γ. Παπανδρέου! Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις: «Είναι αντιδημοκρατικό»
Πέτσας για συνέντευξη Τσίπρα στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δυσφημεί την Πατρίδα μας»
Κίνημα Αλλαγής: Νέα τροπολογία στο ν/σ για τις συγκεντρώσεις
Υπόθεση Παππά: Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! «Δεν τον καλύπτει μόνο, αλλά ταυτίζεται μαζί του», λένε στην κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση Δένδια κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Το να εμπλέκεται ο υπ. Εξωτερικών σε μετάφραση εγγράφου, συνιστά απύθμενη φαιδρότητα»