Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στο πλευρό του Πολάκη ο Παπαγγελόπουλος: Μήπως εξέφρασε την αγωνία του για την απονομή δικαιοσύνης με... μπρουτάλ τρόπο;

O αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πήρε θέση για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη που προκάλεσε σάλο. 

Για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού υγείας, ότι δηλαδή η κυβέρνηση πρέπει να βάλει κάποιους στη φυλακή προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι:

«Ο κ. Πολάκης μήπως έχει παρεξηγηθεί σε αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως  δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά την αγωνία του για την απονομή δικαιοσύνης με μπρουτάλ τρόπο; Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις,  διότι η παρούσα κυβέρνηση  σεβάστηκε όλες τις  προϋποθέσεις σε υποθέσεις, και δεν έχει κάνει  καμία παρέμβαση. Θυμίζω το πογκρόμ συλλήψεων από την προηγούμενη κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση του, χρησιμοποίησε, μάλιστα, μία φράση που σχολιάστηκε από πολλούς βουλευτές. «Πάντα ήμουν υπέρ  του νόμου, αλλά  απόλυτη τάξη και ασφάλεια μόνον στα νεκροταφεία υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στις αναφορές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο περί μπρουτάλ συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη απάντησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, αναφέροντας πως: «Οι μπρουτάλ τρόποι Πολάκη σε δημοκρατίες και  σε ευνομούμενες  πολιτείες δεν μπορεί να υπάρχουν. Δεν γίνεται να  προαναγγέλλονται φυλακίσεις, έγινε κι από άλλους. Να αποφασίσουμε αν σεβόμαστε την ανεξαρτησία της  δικαιοσύνη ή όχι και αν  ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει».

Send this to a friend