Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει «Ρασπούτιν»- Προκάλεσα να βρουν έναν που να με έχει ακούσει να λέω τον εαυτό μου έτσι

Δεν υπάρχει «Ρασπούτιν» υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Δεν υπάρχει «Ρασπούτιν» υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως: «Ο Ρασπούτιν είναι στη διεστραμμένη φαντασία κάποιων πανικόβλητων που προσπαθούν να ρίξουν αλλού το φως της δημοσιότητας. Ρασπούτιν δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Εμένα με λένε Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε η κ. Ράικου, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι δεν τόλμησε να τον κατονομάσει: «Η κ. Ράικου δεν τόλμησε να με ονομάσει. Είπε ότι αυτοαποκαλούμουν. Όμως δεν είπε αν έχω αυτοαποκληθεί μπροστά της. Εγώ προκάλεσα να φέρουν έναν έναν όσους ξέρω και να βρουν έναν που να με έχει ακούσει να λέω τον εαυτό μου έτσι. Η κ. Ράικου, εκτός όλων των άλλων ελαττωμάτων της είναι και ανιστόρητη. Εάν είχα τις ιδιότητες που μου αποδίδουν, επειδή εγώ ξέρω ιστορία, θα αποκαλούσα τον εαυτό μου Μακιαβάλι, Ταλεϋράνδο, Ντερζίνσκι, Λαβρέντι Μπέρια. Δεν ξέρει ιστορία, όπως και όσοι επωφελήθηκαν από τις ανοησίες της».

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε πως οι κατήγοροί του βρίσκονται κοντά στον αυτοεξευτελισμό τους και υποστήριξε ότι ο λαός θα καταλάβει ότι όλα αυτά που του έχουν καταλογίσει είναι αστεία. «Η ιστορία χωρίζεται σε περιόδους και τα ονόματά τους τα παίρνουν είτε από τις ισχυρές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο, είτε από τις συνθήκες που επικρατούν. Για την πρώτη πλευρά, εποχή Ρασπούτιν δεν υπήρχε, εποχή Μεσσαλίνας υπήρχε. Για την άλλη πλευρά, μέχρι τώρα υπήρχε εποχή αθλιότητας την οποία οι κατήγοροί μου έχουν μετατρέψει σε εποχή γελοιότητας και αυτό αποδείχθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις. Στο χέρι τους είναι να φτάσουν στον αυτοεξευτελισμό τους. Γελοιοποιούνται οι κατήγοροί μου και αυτό είναι το ευχάριστο. Ο λαός θα καταλάβει ότι είναι αστεία αυτά που είπαν».

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος μιλούσε με εισαγγελείς και δικαστικούς παράγοντες, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει προσθέτοντας: «Εγώ είπα να καλέσουν τους 100 δικαστές και εισαγγελείς που ήταν στα καίρια πόστα επί θητείας μου και να τους ρωτήσουν, αν εγώ παρενέβη στα καθήκοντά τους. Ακόμα και για την υπόθεση Novartis, που κάποιοι απελπισμένα προσπαθούν να με μπλέξουν, ο κ. Κοντονής είπε ότι εγώ είχα μαύρα μεσάνυχτα. Θα έχει πλάκα να ικανοποιήσει η προανακριτική επιτροπή τα αιτήματά μου και του κ. Αγγελή και να εξεταστώ κατά την παράσταση με τους 3 βασικούς κατηγόρους μου. Παρακαλώ και εύχομαι να γίνει κατά την παράσταση».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ίδιος είχε αποδείξεις ή ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, όταν υποστήριξε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι βασίστηκε στη γνώμη της κ. Ράικου, η οποία είπε ότι είχε εντοπίσει λογαριασμό 28 εκατομμυρίων ευρώ με μαύρο πολιτικό χρήμα και συμπλήρωσε ότι είναι δουλειά της δικαιοσύνης να βρει αν εμπλέκονται ή όχι πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξης, στις σχέσεις που είχε με τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είπε πως: «Με εμπιστευόταν, εγώ σεβόμουν την ιστορία του, ήταν μια προσωπικότητα και επωφελήθηκα από τις γνώσεις και την πείρα του. Είναι ένας από τους μέντορές μου στην πολιτική», ενώ σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είπε: «Είχαμε μια καλή σχέση, εκείνος με πρότεινε για ΕΥΠ. Δεν ζήτησα ποτέ κανένα εχέγγυο για αυτό, μου ζητήθηκε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και θυσίασα 10 χρόνια από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ούτε υποψήφιος υπήρξα, ενώ θα μπορούσα».

Τέλος, σχετικά με την φιλία με την οικογένεια Τσίπρα: «Ρώτησαν τον κ. Μανιαδάκη αν ξέρει ποιος μένει δίπλα μου και στη συνέχεια αν έχουν δει να μπαινοβγαίνω στο σπίτι του Τσίπρα. Γείτονες είμαστε. Άλλωστε ένας γνωστός σκευωρός και συνωμότης μπαίνει από την αυλόπορτα, δεν έχει κάνει στοά από κάτω. Είμαστε 7-8 χρόνια γείτονες, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τσίπρας ήταν στο 3%».

Send this to a friend