Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι άλλο θα ακούσουμε...; Παπακώστα: Εκτός από Καραμανλική, είμαι και Καζαντζακική- Το ΝΕΟ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές

Τον «λογαριασμό» στον «Ρουβίκωνα» για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει προτίθεται να στείλει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής του κόμματος «ΝΕΟ» Κατερίνα Παπακώστα, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκειά της με την έως τώρα αντιμετώπιση της συλλογικότητας από την Αστυνομία.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της με το εμπάργκο στα Μέσα Ενημέρωσης, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την Νέα Δημοκρατία.

«Δεν πρέπει να γίνεται εμπάργκο πουθενά», τόνισε και εξήγησε ότι «εκτός από της Καραμανλικής σχολής σκέψης, είμαι και Καζαντζακική. Όταν είσαι απών για να μην αναλαμβάνεις κομματικό κόστος, είσαι απών από τα πράγματα της χώρας. Ο Καζαντζάκης, λοιπόν έλεγε, αναλαμβάνω την ευθύνη. Εγώ θα φταίω αν κάτι δεν πάει καλά, αν αυτός ο κόσμος δεν πάει καλά. Θεωρώ την απουσία από τον δημόσιο διάλογο, πολιτικά εσφαλμένο σε όλες τις περιπτώσεις».

Όπως είπε η κυρία Παπακώστα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «η παράταξη δεν είναι στα στενά όρια της ΝΔ. Υπάρχει μια ευρύτερη παράταξη που αποτελείται από την ΝΔ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΝΕΟ και ίσως και άλλα κόμματα».

«Πρέπει να κυριαρχήσουν οι ιδέες της παράταξης. Εγώ είμαι Καραμανλική δεξιά. Στις 20 Αυγούστου έγινε μια πρόσκλησή προς όλους και ανταποκρίθηκα. Ανέλαβα ευθύνες που δεν μου αναλογούν», τόνισε.

Αναφερόμενη στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, είπε «δεν με ικανοποιεί η εικόνα αντιμετώπισης του».

Η κυρία Παπακώστα τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένας ανασχεδιασμός για την αντιμετώπισή του. «Πρέπει να δούμε το πλαίσιο φύλαξης στόχων, με ποιους όρους, με ποιες προϋποθέσεις, πρέπει να προσφέρουμε ασφάλεια στα στελέχη μας. Εμένα η εικόνα δεν με ικανοποιεί, γιατί βλέπω βανδαλισμούς περιουσίας και πολύ μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας», ανέφερε.

Όπως είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, «εκθέτουν και ζημιώνουν την εικόνα της χώρας και κάνουν παλαιοκομματική πολιτική».

«Δεν ξέρω αν τους έστελναν σπίτι με ταξί, εγώ σκέφτομαι να τους στείλω το λογαριασμό», σχολίασε.

Όπως είπε η επικεφαλής του ΝΕΟ, «η πρόθεσή μας είναι να κατέβουμε αυτόνομοι στις εκλογές».

Send this to a friend