Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ας πρωτοπορήσουμε με αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης

«Είμαι εδώ και δεκαετίες υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης».

Την αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιδιωτική χρήση ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη.

«Είμαι εδώ και δεκαετίες υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης! Ας πρωτοπορήσουμε! Να σπάσουμε κυκλώματα παράνομης διακίνησης και να ελέγξουμε την παραγωγή και την διάθεσή της ως πολιτεία. Θα υπάρχει όφελος για πολιτεία», είπε και εξήγησε ότι το Κολοράντο των ΗΠΑ έχει έσοδα πάνω από 600 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο και θέσεις εργασίας.

«Σκεφτείτε το σοβαρά διότι είναι μεγάλο το οικονομικό όφελος για τη χώρα και όταν θα το κάνουν άλλες χώρες εμείς θα είμαστε πίσω», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη «διακομματική τόλμη» όπως την χαρακτήρισε, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη θα υπερηψιστεί από την πλειοψηφία των κομμάτων.

«Τα ναρκωτικά θα τα αντιμετώπιζε ο Νίξον με στρατό και αστυνομία. Αποτέλεσμα ήταν να περάσει το εμπόριο σε υπόγεια κυκλώματα που έγιναν παντοδύναμα! Ακόμα και στις φυλακές δεν μπορόυμε να ελέγξουμε την διακίνηση ενώ κατασταλτική αντιμετώπιση ήταν πλήρης αποτυχία! Και έφερε δυστυχία», σημείωσε προσθέτοντας ότι το παρών σχέδιο νόμου έρχεται να θεραπεύσει τον παραλογισμό.

Επανερχόμενος στην απελευθέρωση της κάνναβης ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να οδηγήσει στη χρήση σκληρών ναρκωτικών, αλλά θα γίνει ακριβώς το αντίθετο.

«Οι πολλές απαγορεύσεις προκαλούν το αντίθετο. Το ηθικό δίλημμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά ναρκωτικών, αν είμαστε υπέρ ή κατά χρήσης κάνναβης αλλά αν η πολιτεία και οι πολιτικές μας σώζουν ή καταστρέφουν ζωές! Και πρέπει να απαντήσουμε χωρίς ταμπού και διαύγεια», τόνισε κλείνοντας.

Πηγή ethnos.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί δε συμφέρει την Ελλάδα μια οριστική ρήξη ΗΠΑ – Τουρκίας
Τσίπρας: Αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα «προνόμια» – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα καταστραφεί αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας
Το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο ρόλος Μπάιντεν και οι στόχοι της Αθήνας
Μήνυμα Γεννηματά στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές: Καλείστε να αποδείξετε ότι η νέα γενιά μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Έσπασε ο πάγος» – Σε θετικό κλίμα η συνάντηση