Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου για τράπεζα Πειραιώς: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γίνεται με όρους που δεν διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον

Τις ενστάσεις του για τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην τράπεζα Πειραιώς εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου «από το 2011 είχα επισημάνει ότι οποιαδήποτε χρηματοδοτική στήριξη από χρήματα φορολογουμένων στο τραπεζικό τομέα θα πρέπει να γίνει με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. Νομοθετήσαμε την επιλογή για κοινές μετοχή αντί προνομιούχες, θεωρώντας απαραίτητο δηλαδή να έχει το δημόσιο λόγο στην διοίκηση της τράπεζας. Αργότερα, από την επόμενη κυβέρνηση, αντιστράφηκε αυτή η απόφαση υπέρ των προνομιούχων μετοχών.

Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε, από τα όσα ακολούθησαν, λανθασμένη και τα αποτελέσματα της γνωστά. Μετα την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 έγιναν δύο ακόμα ανακεφαλαιοποιήσεις (2014, 2015) με πολύ δυσμενείς για το δημόσιο όρους που οδήγησαν σε εξαΰλωση των μετοχών του δημοσίου αλλά και σε απεμπόληση οποιουδήποτε ελέγχου στην διοίκηση των τραπεζών.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς γίνεται με όρους που δεν διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει διδαχθεί από τις προηγούμενες εμπειρίες.

Αποδεχεται την απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση με δυσμενείς για τους νυν μετόχους όρους, σε μια αρνητική χρονική συγκυρία και χωρίς διασφάλιση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση οφείλει σεβόμενη τις θυσίες των φορολογουμένων να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.

Να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων και του δημοσίου».

Αποκάλυψη Ν. Παπανδρέου: «Πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου πλησίασε στη Βουλή τον Γιώργο και του είπε “είσαι παρελθόν”»
Βενιζέλος: Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα Αριστερά
Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: «Στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο»
Κίνημα Αλλαγής: Αιτία «πολέμου» οι κλειστές διαδικασίες στις εσωκομματικές εκλογές- «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε κάτι τέτοιο»
Νέο “προσκλητήριο” Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς – Στόχος να έχουν εμβολιαστεί ως τις αρχές Μαΐου όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών
Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου