Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ανθή Σαλαγκούδη: Τι λέει ο πρώην υπουργός πατέρας της για τα περί… διορισμού στο Survivor

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Δραματικό ότι πολλές από τις γυναίκες, θύματα της βίας, αντιμετωπίζουν εκφοβισμό ή αδιαφορία αντί για προστασία

«Η βία κατά των γυναικών και η γυναικοκτονία, σημειώνουν μια επικίνδυνη αύξηση σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά και την Ελλάδα», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που πιστεύουν πως έχουν καθήκον να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των γυναικών και των κοριτσιών», επισημαίνει επίσης στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου και συνεχίζει:

«Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδρανείς. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δοξασίες, έθιμα, συμπεριφορές και νόμους που αφήνουν χώρο ή και οδηγούν σε τέτοιες φρικαλεότητες».

«Είναι δραματικό το γεγονός, ότι πολλά από τα θύματα της βίας, αντιμετωπίζουν εκφοβισμό ή αδιαφορία αντί για προστασία. Είναι σημαντικό να τους δώσουμε φωνή, να τους αποδώσουμε δικαιοσύνη. Είναι ένας από τους λόγους που η Σοσιαλιστική Διεθνής και η Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών δημιουργήσαμε μια ειδική Επιτροπή για την Ισότητα. Είναι μόνο ένα μέρος αυτού του αγώνα που δίνει η Σοσιαλιστική Διεθνής και η Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να δοθεί τέλος στην έμφυλη βία», ανέφερε ο ίδιος για να καταλήξει: «Ενωμένοι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Φλωρίδης: «Να διαλυθούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να φτιαχτεί κάτι νέο με άλλη ηγεσία- Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου»
Δημοσκόπηση ALCO: Με 15 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια των πολιτών για τον εμβολιασμό
Μεγαλύτερη ταχύτητα και τήρηση των συμφωνηθέντων για τα εμβόλια ζητάει από την Κομισιόν ο Μητσοτάκης
Βασίλης Κικίλιας: 26 κρούσματα της μετάλλαξης κορονοϊού στην χώρα μας! Στήνεται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης
Αυγενάκης για καταγγελία Μπεκατώρου: «Θα το πάμε μέχρι τέλους»
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το μόνο που τού μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας