Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έτσι έβλεπε ο Τσίπρας τις επενδύσεις! Η Παπαστράτος ήθελε να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ και εκείνος νόμιζε πως τον κορόιδευαν

Έτσι έβλεπε ο Τσίπρας τις επενδύσεις! Η Παπαστράτος ήθελε να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ και εκείνος νόμιζε πως τον κορόιδευαν

Μίνι πρόβα εν όψει ΔΕΘ έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του αποκάλυψε πως έβλεπε την επένδυση 300 εκατ. ευρώ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;».

Σήμερα, πάντως, κατά τη επίσκεψή του, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση και τη δημιουργία 300 θέσεων εργασίας. «Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015 σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε και άλλους επιχειρηματίες να πράξουν κάτι ανάλογο.

Σε μια προσπάθεια να δώσει την αίσθηση ότι  η χώρα είναι πλέον «φιλική» στις ξένες επενδύσεις, τόνισε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Αναφέρθηκε επίσης σε «θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές», όπως είπε και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε επίσης ότι η ανεργία το 2018 θα πέσει κάτω από το 20%, αναφερόμενος και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Όπως είπε το εν λόγω νομοσχέδιο διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Send this to a friend