• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 15:06

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Με νέα παρέμβαση ο Παππάς κατοχυρώνει το «μαύρο» στα κανάλια και περιφρουρεί τους νεοκαναλάρχες!

Με νέα παρέμβαση ο Παππάς κατοχυρώνει το «μαύρο» στα κανάλια και περιφρουρεί τους νεοκαναλάρχες!

Σε νέα νομοθετική παρέμβαση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, έχοντας ως διττό στόχο αφενός την περιφρούρηση των νεοκαναλαρχών και αφετέρου την κατοχύρωση του “μαύρου” στα μη αδειοδοτούμενα κανάλια.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά θα επικεντρώνεται κυρίως σε αυστηροποίηση των ποινών όσων δεν εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία. Αυστηροποίηση που δεν αποκλείεται να οδηγεί ακόμα και σε φυλάκιση όσων παρανομούν στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται ότι εντός 10 ημερών θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την αδειοδότηση των τεσσάρων υπερθεματιστών και εντός τριών μηνών η DIGEA πρέπει να διακόψει το σήμα σε όσους δεν έχουν άδεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν προβλέψεις ακόμα και για αποζημιώσεις σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες τώρα τέσσερις άδειες περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί αυτές τις μέρες στις αρμόδιες επιτροπές, καθώς φαίνεται ότι στόχος είναι να ψηφιστεί το αργότερο την Τετάρτη 5/10 ή την Πέμπτη 6/10.

Εξάλλου, ο Ν. Παππάς μαζί με το επιτελείο του εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσει η προβολή διαφημίσεων στην ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μείνει μόνο με το ανταποδοτικό τέλος, ενώ τα περίπου πέντε με έξι εκατ. ευρώ που αντλεί από διαφημίσεις θα παραμείνουν στην αγορά. Κάτι τέτοιο θα δώσει περαιτέρω «ανάσες» στην αγορά, καθώς το ποσό αυτό θα προστεθεί στη διαφημιστική πίτα που θα διεκδικούν οι τέσσερις νέοι καναλάρχες εθνικής εμβέλειας την επόμενη δεκαετία.

Send this to a friend